Sprijin din partea HELLA România pentru Școala Nr. 2 și Școala „Eftimie Murgu” din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Zeci de copii din Școala Gimnazială Nr. 2 și Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” din Lugoj beneficiază de condiții mai bune de studiu.

Furnizor de referință în automotive, HELLA România se implică în domeniul educației și prin intermediul proiectelor de renovare și dotare a sălilor de studiu. Un astfel de proiect s-a finalizat la Lugoj, unde compania, parte din grupul global FORVIA, are aproximativ 1.200 de angajați. Două școli din Lugoj au primit mobilier modern și echipamente IT de ultimă generație.

Mai multe săli de clasă din Școala Gimnazială Nr. 2 au, din acest an, calculatoare, videoproiectoare, imprimante și bănci noi. Donația va fi folosită de sute de elevi ai instituției de învățământ, precum și de cadrele didactice, pentru pregătirea cursurilor. O parte din calculatoare vor fi utilizate și în laboratorul de informatică al școlii.

Pentru Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” au fost cumpărate 90 de scaune, în cadrul aceluiași proiect. Piesele de mobilier sunt în sala de mese și sunt folosite inclusiv și pentru activitățile de la after school.

„Inițiativele de sprijin prin sponsorizare ale HELLA România se adresează într-o proporție majoritară educației, pentru că avem încredere în misiunea învățământului de a transforma societatea. În Lugoj, suntem parte din comunitate și am dorit să oferim condiții mai bune elevilor din oraș. Cei mai mici dintre ei au nevoie nu doar de o bază în procesul de învățare, ci și de un loc în care să fie cuprinși de pasiunea pentru școală. Ne bucurăm să putem susține cadrele didactice să le inspire acest sentiment”, a spus Marius Peia, director HELLA Lugoj.

Dotarea celor două instituții de învățământ din Lugoj face parte din programul HELLA România de responsabilitate socială în domeniul educației.

Producție în Lugoj

În HELLA Lugoj, sunt realizate componente electronice, produse finite cu tehnologie LED, precum stopurile sau farurile, dar și piese care gestionează legătura dintre calculatorul mașinii și lumini. Produsele sunt folosite atât la mașini, cât și la vehicule speciale. O parte dintre produsele de aici sunt dezvoltate în divizia HELLA Special Original Equipment, unul din cele trei centre de cercetare și proiectare ale HELLA în România.

De 19 ani în România

HELLA este prezentă în România din 2005. Are cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași. Peste 5000 de angajați lucrează azi în HELLA România. În calitate de furnizor de top la nivel mondial, HELLA dezvoltă tehnologii inovatoare pentru produse electronice și de iluminat, contribuind la creșterea a trei tendințe majore din industrie: electrificarea și managementul energiei, conducerea autonomă în siguranță, precum și experiența unui habitaclu digitalizat și sustenabil.

Multe din produsele dezvoltate în centrele de proiectare românești sunt apoi fabricate în unitățile proprii din țară și din rețeaua globală: componente și sisteme electronice, produse superioare de iluminat.

Despre HELLA

HELLA este o companie listată la bursă, operațională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanță în tehnologia de iluminat și electronică în industria auto. În același timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii și produse pentru ateliere și magazine de piese auto, precum și pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de 4,4 miliarde de euro, în anul fiscal scurt 2022 (iunie – decembrie).  

Despre FORVIA

FORVIA îmbină tehnologia complementară și avantajele industriale ale Faurecia și HELLA. Cu peste 300 de zone industriale și 77 de centre de proiectare și dezvoltare, 150.000 de angajați, printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de țări, FORVIA oferă o abordare unică și cuprinzătoare a provocărilor prezentului și viitorului din domeniu. Compusă din șase grupuri de business cu 24 de linii de produse și cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, FORVIA se pregătește să devină un partener orientat în zona inovației și a integrării pentru constructorii de top de mașini din lume. FORVIA își propune să determine transformarea mobilității, prin proiecte vizionare.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.