A apărut Actualitatea literară nr. 125

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

A apărut nr. 125 al revistei Actualitatea literară, editată de AL Lugojpress SRL, cu sprijinul sponsorilor și al SIP Timiș.

A apărut, deși aleșii liberali, liber-aleșii, interimarii și demișii, edilii second hand și actanții vieții culturale lugojene nu au vrut să mai apară.

Și totuși a apărut, deși mai sus pomeniții au considerat că Actualitatea literară nu e cultură și nu trebuie sprijinită financiar.

Cultură pentru mai sus pomeniții înseamnă Beer Fest” (381.000 de lei), Ruga Lugojeană (307.470 de lei), Festivalul  „Podul de Fier” (253.681 de lei), „Orașul Jazz” (244.800 de lei) și multe altele.

Și totuși Actualitatea literară a apărut, pentru că reprezintă actualitatea și pentru că Lugojul încă mai are oameni generoși, care știu ce înseamnă cultura.

Așadar, în cele 24 de pagini ale acestui număr semnează:

Nicolae Silade, Remus V. Giorgioni, Cornel Ungureanu, Radu Ciobanu, Adrian Dinu Rachieru, Gheorghe Secheșan, Constantin Stancu, George Motroc, Ionel Bota, Romeo Aurelian Ilie, Constantin Cubleșan, Valeria Coțofană, Alex Higyed, Ofelia Prodan, Magda Ursache, Mirela Roznoveanu, Ovidiu Bufnilă, Dan Florița-Seracin, Vasile Proca, Adrian Țion și Emilia Stajila.

La rubrica „mapamond”, Nicolae Mușa traduce poeme din franceză de Arthur Rimbaud, iar Valentina-Monica Barba a tradus poeme semnate de Pauline Kirk.

Numărul este ilustrat cu lucrări realizate în cadrul celei de-a XI-a ediții a Simpozionului Internațional de Artă „Stefan Jäger” și prezentate în debutul Festivalului „Zilele Jimboliene”, iar editorialul revistei, semnat de Nicolae Silade, se intitulează „Despre Itaca, Everest și alte înălțimi spirituale”.

Actualitatea literară se găseşte la chioşcurile de ziare și librăriile din Lugoj, Timişoara, Reșița, Librăria Cartea Românească din Iași, la chioșcul din Piața Romană București și la sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bucureşti.

Actualitatea literară poate fi citită şi online, la adresa: actualitatealiterara.ro

Descarcă revista în format pdf de AICI !

Materialele se primesc pe adresa de email: actualitatealiterara@yahoo.com

(N. S.)

Despre admin 6629 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.