Ţara în care cuplurile primesc bani dacă mireasa are 25 de ani sau mai puțin

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O regiune din estul Chinei oferă cuplurilor o „recompensă” de 1.000 de yuani (137 de dolari) are 25 de ani sau mai puțin, aceasta fiind cea mai recentă măsură de stimulare a tinerilor să se căsătorească, pe fondul îngrijorării crescânde legate de scăderea ratei natalității.

Recompensa este menită să promoveze „căsătoria și nașterea de copii în funcție de vârstă”. De asemenea, autoritățile au inclus o serie de subvenții pentru îngrijirea copiilor, fertilitate și educație pentru cuplurile care au copii.

Îngrijorate de prima scădere a populației chinezești din ultimele șase decenii și de îmbătrânirea rapidă a populației, autoritățile încearcă o serie de măsuri pentru a crește rata natalității, inclusiv stimulente financiare și facilități îmbunătățite de îngrijire a copiilor.

Limita de vârstă legală pentru căsătorie în China este de 22 de ani pentru bărbați și de 20 de ani pentru femei, dar numărul cuplurilor care se căsătoresc a scăzut.

Acest lucru a dus la scăderea ratei natalității din cauza politicilor oficiale care îngreunează sarcina femeilor singure de a avea copii. Rata căsătoriilor a atins un minim record în 2022, la 6,8 milioane de căsătorii, cel mai mic nivel din 1986 încoace, potrivit datelor publicate în iunie.

Rata de fertilitate a Chinei, care este deja una dintre cele mai scăzute din lume, se estimează că a scăzut la un nivel minim record de 1,09 în 2022, potrivit presei de stat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.