Poliţiştii japonezi îmbată şoferii şi îi urcă apoi la volan

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Poliţia japoneză îmbată şoferii şi îi urcă apoi la volan. Totul face parte dintr-o abordare neobişnuită care are rolul de a evita accidentele produse sub influenţa alcoolului.

Concret, oamenii legii vor să-i facă pe şoferi să simtă pe pielea lor la ce se expun când se urcă băuţi la volan.

Cursa prin poligon este filmată, apoi vizionată şi analizată când aburii alcoolului se risipesc. Pentru a evita accidentele provocate sub influenţa alcoolului şi fiindcă au înţeles că sfaturile nu sunt de ajuns, poliţiştii şi instructorii auto japonezi au ales să lupte cu armele şoferilor. În oraşul Fukuoka, cursul începe cu nişte alcool.

Când alcoolemia ajunge să fie de două ori mai mare decât cea legală, protagonistul este convins că poate conduce și este lăsat să urce în maşină alături de o colegă.

Iar traseul este acelaşi parcurs înainte de a consuma alcool. La final, colega protagonistului îi povesteşte acestuia experienţa. Sute de alţi şoferi au trecut prin cursul menit să le arate de ce nu trebuie să se urce băuţi la volan.

Proiectul a fost lansat la comemorarea a 17 ani de la un accident soldat cu moartea a 3 copii. Specialiştii în circulație rutieră spun că şoferii care beau şi se urcă la volan dezvoltă un aşa-zis „sindrom al invincibilităţii”, mai ales dacă au norocul să nu fie implicaţi în incidente rutiere grave.

Statisticile arată însă că probabilitatea unui accident mortal este de şapte ori mai mare în cazul celor care se urcă beţi la volan.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.