Gala Premiilor Lugojene, ediția a VII-a, Lugoj, 8 decembrie 2017

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Municipiului Lugoj, în parteneriat cu Fundația Europeană Drăgan, va organiza în data de 8 decembrie 2017, de la ora 18, cea de-a VII-a ediție a Galei Premiilor Lugojene, un eveniment de amploare ce se va desfășura la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj.

La ediţia 2017 a Galei, vor fi acordate şapte premii de excelenţă și Marele Premiu „J. C. Drăgan”.

Astfel, Marele Premiu „J. C. Drăgan” va fi primit de către mezzosoprana Aura Twarowska, căreia i se va înmâna şi diploma de Cetăţean de Onoare al Lugojului.

La categoria cultură, va fi premiat: Ansamblul Folcloric „Lugojana” din Lugoj, cea mai activă formaţie culturală care ne reprezintă peste hotare.

În domeniul administrației, va fi premiat: Cinematograful „Bela Lugosi” din Lugoj, o investiţie mult aşteptată, care are succes şi, în acelaşi timp, onorează tradiţia, folosind tehnologie de ultimă oră.

La categoria educație, vor fi premiaţi: elevul Sergiu Novac, de la Colegiul Naţional ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj, primul pe ţară la Olimpiada de matematică şi membru al lotului olimpic de matematicăn al României; omul de afaceri Steven Ausnit, pentru implicarea în învăţământul lugojean.

La categoria economie, va fi premiat: centrul logistic Lidl Lugoj, cu o investiţie de 20 de milioane de euro, care a pus Lugojul pe harta de retail a Europei.

La categoria sport, vor fi premiate: Roxana Țif, medaliată cu aur la Europenele de cadeţi din acest an; Ionela Canea, componentă a echipei CSM Lugoj, dublă vicecampioană balcanică.

De-a lungul celor șase ediții, printre laureaţi s-au numărat: scriitorul Gheorghe Schwartz, preşedinte al Institutului Cultural Român Banat – Crişana; prof. univ. dr. Victor Neumann, istoric și scriitor, directorul Muzeului de Artă din Timişoara; muzicianul şi inovatorul în domeniul tehnicii audio Freddy Stauber; baritonul Dan Patacă, de la Opera din Timişoara; tenorul Liviu Indrigău, de la Opera Naţională din Bucureşti; regretata soprană Mirela Zafiri, prim-solistă a operei din Braşov și Viena; soprana Camelia Voin, stabilită în SUA; astronomul Christian Maier, absolvent al celor mai prestigioase universităţi germane şi cooptat în programul Z-Cosmos, un club select al celor mai performante creiere din domeniul cercetării spaţiale; fostul primar Virgil Turcan; judoka Corina Căprioru, multiplă campioană europeană şi mondială; eleva Roxana Sandu, de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” din Lugoj, prima pe ţară la olimpiada de Biologie.

”Începând din acest an, Fundația Europeană Drăgan și Primăria Lugoj s-au pus din nou de acord și au considerat că acest eveniment merită continuat și merită readus pe tapet. Va fi un spectacol elegant, în primul rând pentru că Gala Premiilor Lugojene i-a obișnuit pe cei din această zonă să fie un eveniment elegant. Anul acesta, ținând cont de faptul că se va acorda și titlul de Cetățean de Onoare, vor veni o serie de invitați importanți și aici mă refer mai ales la partea de spectacol, acolo unde Aura Twarowska, cea care va primi marele premiu nu o să fie singură, ci va fi însoțită de câțiva colegi de la Opera din Viena, la care se adaugă soliști de la Opera Română din București. Așadar, va fi un spectacol de amploare, un spectacol cum credem noi că în ultima perioadă nu a mai fost în municipiu la un astfel de eveniment”, a declarat, pentru televiziunea locală, Ion Moldovan, redactor şef al săptămânalului ”Redeşteptarea” din Lugoj.

„La Lugoj se va relua o frumoasă tradiţie, care cinsteşte elitele oraşului”, mărturisește scriitorul și jurnalistul Cristian Ghinea.

Adriana WEIMER

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.