Inaugurarea celei mai securizate parcări din sud-estul Europei a avut loc la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Firma Ausnit, Olariu și Asociații S.R.L., membră a European Secure Parking Organisation, care deținea la Lugoj prima parcare de camioane securizată conform standardelor internaționale în domeniu, a realizat un nou obiectiv, amenajând o nouă parcare, aceasta fiind cea mai securizată parcare din zona de sud-est a Europei Centrale, pe marginea șoselei de centură ocolitoare a municipiului Lugoj (vizavi de prima parcare A&O), din cadrul proiectului „Realizare și conectare la Sistemul Inteligent de Transport de Parcări Sigure și Securizate în România, de-a lungul rețelei de drumuri TEN -T”, un obiectiv cofinanțat de Uniunea Europeană, valoare totală a investiției fiind de 5 milioane de euro.

Obiectivul, cea mai modernă parcare securizată acreditată din România, include un soft de management al parcării, cu ajutorul căruia intrarea şi ieşirea din parcare se vor face în mod controlat. Cu ajutorul acestui soft se vor scana numerele de înmatriculare de la capul tractor şi de la remorcă, precum și faţa şoferului, astfel încât din parcare să poată ieşi numai şoferul de TIR care a intrat, pentru a evita riscul de furturi de camioane și din camioane, care sunt frecvente în Europa, ajungându-se anual la prejudicii în valoare de opt miliarde de euro.

Parcarea A&O de la Lugoj este clasificată la „patru lacăte” de siguranță și „patru stele” de confort, conform standardelor internaționale în domeniu. Un modul al parcării de la Lugoj, care include 30 de locuri de parcare pentru camioane, a fost realizat la nivel de securitate de „cinci lacăte”. Acest lucru s-a realizat prin amplasarea unor bolarzi, niște dispozitive care se ridică din pământ, în cazul unor incidente care necesită blocarea parcării. Într-o astfel de situație, TIR-ul va fi blocat în parcare, fără a putea forța ieșirea. Potrivit precizărilor producătorului, acești bolarzi pot fi loviți consecutiv de către două camioane, cu viteza de 80 km/h, fără a fi afectați.

Proiectul include și realizarea unei aplicații cu ajutorul căreia, șoferii de TIR pot să vadă oricând câte locuri libere mai sunt în această parcare securizată, de asemenea aceștia vor avea posibilitatea să își facă din timp rezervare și vor vedea chiar și timpul în care vor ajunge în parcare. Tot în cadrul acestui proiect se vor face și o serie de studii în vederea realizării unor noi parcări securizate și pe autostrada A 1, la Traian Vuia.

La inaugurarea obiectivului, cu 3 luni mai devreme decât era prevăzut, care a avut loc în data de 29 noiembrie 2017, ora 13, au fost prezenți: Daniel-Gabriel Olariu, Steven Ausnit (fiul celui mai mare industriaș din perioada interbelică: Max Ausnit), Dirk Penasse – director executiv ESPORG  (European Secure Parking Organisation) – Limburg (Belgia), Frédéric Maas – EU Funding Projects – Bruxelles, primarul municipiului Lugoj, Francisc-Constantin Boldea, oameni de afaceri lugojeni, precum și specialiștii care au contribuit la realizarea acestui important obiectiv realizat cu succes, dar și reprezentanți ai presei.

Din partea Federației Comunităților Evreiești din România, Ivan Bloch a înmânat Brevetul și Medalia de Onoare „Prieten al Comunităților Evreiești din România” Domnului STEVEN AUSNIT reprezentant al Fundației Eva Lengyel și Memorial Library, pentru inițierea și organizarea, începând cu anul 2011, a proiectului Școlii de Vară „Holocaustul din România între istorie și memorie”, organizat de Memorial Library, Olga Lengyel Institute New York și Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Fundația Misiunea Pâinea Vieții, brevetul fiind semnat de președintele federației, Dr. Aurel Vainer, care a transmis un impresionant mesaj printr-o înregistrare audio-video, cu ocazia acestei inaugurări.

Până în anul 2030, România va fi obligată să aibă la fiecare sută de kilometri câte o parcare securizată. La Lugoj a fost construită cu succes prima parcare de acest fel, datorită unor oameni întreprinzători remarcabili.

Estera CIMPONERIU

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.