Expoziția exterioară – Banca Națională a României – tradiție și actualitate

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Banca Națională a României – Sucursala Regională Timiș, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, organizează în perioada 01.03 – 30.09.2023 expoziția în aer liber ,,Banca Națională a României – tradiție și actualitate’’, proiect cultural ce susține demersurile constante ale instituției de informare a publicului larg cu privire la rolul și funcțiile băncii centrale.

Organizată în Piața Unirii, expoziția este deschisă  tuturor trecătorilor. Atât timișorenii, cât și vizitatorii orașului de pe Bega vor putea afla astfel informații despre istoria Băncii Naționale a României, înființată în anul 1880, fondatorul instituției, Eugeniu Carada, originea monedei naționale, dar și detalii despre principalele atribuții și obiectivul fundamental al BNR – asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

O secțiune aparte este dedicată sediului central, care funcționează în două clădiri monumentale – Palatul Vechi și Palatul Nou – amplasate în Centrul Vechi al Bucureștiului, precum și dezvoltării rețelei teritoriale a BNR, compusă în prezent din 6 sucursale regionale și 13 agenții, care funcționează în clădiri de patrimoniu, restaurate în ultimii ani. Biblioteca și Muzeul BNR, dar și rolul instituției în context european, ca parte a Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC), sunt, de asemenea, ilustrate.

În contextul evenimentelor dedicate Timișoara 2023 – Capitală  Europeană a Culturii, prezenta expoziție nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, căreia îi mulțumim.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.