Directoarea unui liceu din Lugoj l-a presat pe un profesor să încheie situația școlară a unui elev care nu a fost la școală

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Presiunile exercitate asupra profesorilor de către directoarea unui liceu din Lugoj sunt dezvăluite în două înregistrări obținute de redacția Lugojeanul.ro. Acestea scot la iveală modul în care Mihaela Silvia Gheleșian încearcă să impună încheierea situației școlare a elevilor, chiar și atunci când aceștia absentează de la școală.

În înregistrări, se poate auzi cum directoarea îl ceartă pe un profesor și îi adresează amenințări cu comisia de disciplină, deoarece acesta refuză să încheie situația școlară a unui elev care nu a participat la nicio oră de curs. Cu toate că profesorul argumentează că absența prelungită a elevului nu justifică încheierea situației sale școlare, directoarea încearcă să-l convingă prin diverse metode, menționând chiar că alți profesori i-au încheiat situația. În înregistrare este dezvăluit și faptul că elevului în cauză i-a fost încheiată situația și la alte materii, în baza unor referate transmise prin intermediul aplicației WhatsApp.

Elevul în discuție se află în Anglia, unde lucrează ca șofer, iar din înregistrări se poate constata că acesta a fost prezent la școală doar două zile, în luna noiembrie a anului trecut. Directoarea și alți profesori îl acuză pe colegul lor că refuză să încheie situația școlară a elevului respectiv, insistând că toți trebuie să facă anumite compromisuri. Cu toate acestea, profesorul rămâne ferm în poziția sa și refuză, chiar dacă este amenințat cu comisia de disciplină.

Înregistrările scot la iveală practicile din cadrul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj și ridică întrebări cu privire la integritatea și etica conducerii instituției. Este evident că presiunile asupra profesorilor de a încheia situația școlară a elevilor absenți nu sunt justificate și pot compromite procesul educațional. Redacția Lugojeanul.ro a încercat să o contacteze pe directoare, însă, se pare, că aceasta era plecată din țară, fiind în concediu.

Inspectoratul Școlar Timiș a anunțat că va desfășura o investigație la Liceul „Aurel Vlaicu”.

„Vom face verificări, încercăm să aflăm care este situația reală, a cui este vocea surprinsă pe înregistrări. Nu putem, spune, în acest moment, decât că am luat cunoștință de situație și vom face verificările, care se impun”, a declarat Aura Danielescu, inspectorul general al județului Timiș.

Înregistrările pot fi ascultate pe Lugojeanul.ro. (N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.