6000 de elevi din Timiș nu pot face școala online. Ce spun Prefectura și Inspectoratul Școlar Timiș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Conform cifrelor comunicate de IȘJ și Prefectura Timiș, 6000 de elevi nu au acces la un echipament informatic activ pentru a putea participa la cursurile online. În această situație se află și 100 de cadre didactice. Inspectorul școlar general Marin Popescu spune că există și situații în care elevii au cu ce, dar nu participă activ la școala online.

 „6000 de elevi nu au device-uri. Dacă vorbim de cei care nu au acces la Internet, sunt 7000. Procentul e undeva la 8%. 75% dintre elevi participă activ, pentru că sunt și cei care nu participă, e ca o absență. În Timiș avem 96.000 de elevi, aproximativ, dar, dacă îi excludem pe preșcolari, cei de la Seral, Fără Frecvență, Postliceale și a doua șansă, rămânem cu 70.000 de elevi, din clasa I până în clasa a XIII-a inclusiv”,

a declarat Marin Popescu.

Dacă în alte orașe, autoritățile locale au demarat campanii de achiziții de tablete pentru copiii din familii care nu își permit asta, în Timiș, Instituția Prefectului a trimis adrese primăriilor și Consiliului Județean Timiș  în baza cărora autoritățile locale sunt rugate să se alăture Campaniei e-learning TM pentru a facilita accesul acestora la învățământul online.

Prefectura a demarat o campanie cu IȘJ și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale prin Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș. Cu ocazia e-learning TM, Liliana Oneț face apel și la firmele private ce pot dona echipamente pentru cursuri online, dar și la furnizorii de Internet care pot ajuta școlile. Totodată se face un apel la instituții, agenți economici, organizații non-guvernamentale și persoane fizice să se alăture demersului și să doneze tablete, laptopuri sau smartphone-uri pentru a facilita accesul egal la educație.

Zilele trecute, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a trimis chestionare tuturor cadrelor didactice din județ, pentru a centraliza clar câți elevi participă la școala online.  Pe lângă platformele cunoscute acum ca Zoom sau Google Classroom, profesorii din Timiș folosesc și aplicații de telefon mobil, în lipsă de altceva. Se folosește și Google Meet, și chiar și aplicații pentru telefon, precum Whats’App sau Viber, unde nu s-a putut altfel. Sunt și școli în mediul rural în care profesorii lasă fișe tipărite pentru elevi la școală, unde nu există altă posibilitate.

   Alina OLAR

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.