Volei Divizia A 1: În așteptare… activă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Așa cum menționam în ediția trecută, cele douăsprezece cluburi din A1 se vor alinia în sezonul 2020-2021 la startul competiției interne la  mijlocul lunii viitoare, programul jocurilor cuprinzând 22 de etape tur-retur între 17.10.2020 și 20.03.2021, după care se dispută faze finale Play-Off și Play-Out pe grupuri 1-4, 5-8 și 9-12, între 27.03 și 17.04.2021.

C.S.M. Volei Alba Blaj, de cinci ori campioană a României, C.S. Dinamo București, vicecampioana (cu 21 de titluri naționale la activ) și C.S.M. Târgoviște, bronzul ediției trecute au transmis clar, prin campania de transferări realizată în intersezon, mesajul că își doresc titlul în 2021.

Conaționalele supercampionului sârb Darko Zakoc –  Ana Antonijević, Maja Aleksić, Bojana Milenković, Bojana Čelić-Marković, Silvija Popović și Aleksandra Spasenić, plus rusoaica Irina Malkova, unguroaica Réka Bleicher și cea mai valoroasă voleibalistă a României, Ioana Baciu reprezintă argumente forte ale Blajului pentru obiectivele interne și internaționale din acest an.

În care Dinamo București, antrenată de sârbul  Milos Gavrilovic, contează și contrează cu Nneka Onyejekwe, bulgăroaicele Kristina Guncheva, Maria Karakasheva și Nasya Dimitrova, spanioloaica Milagros Collar, rusoaica Eli Silvi Uattara și brazilianca Tassia Silva.

Iar C.S.M. Târgoviște n-a pierdut vremea degeaba, renunțând la unele voleibaliste valoroase, dar transferând, sub comanda staff-ului lui Dragan Nesic, alături de Calotă, Trică și Buterez, un grup de nume cunoscute în voleiul mondial: Gergana Dimitrova și Maria Yordanova (Bulgaria), Teodora Pušić (Serbia), Leah Meyer (USA), Ilka Van de Vyer și Dominika Sobolska (Belgia), Heidy Casanova (Cuba) și Iryna Trushkina (Ucraina).

Obișnuită a podiumului și participărilor în Cupele Europene intercluburi, Știința Bacău a pierdut câteva sportive bune (Alice Kapelovies la Voluntari, Denisa Rogojinaru la Rapid, Cristina Cazacu la Medgidia, Ana Stoian la Craiova), dar se află în fază de construcție a noului lot, se aude cu majoritatea voleibalistelor din afara granițelor.

Se opinează că următoarele formații vor duce cea mai echilibrată luptă a utimilor ani, având în vedere ambițiile concretizate în mutările-surpriză anunțate, adică:

Alice Kapelovies, Gabriela Bălae, Diana Roman, bosniaca Edina Selimovic, Andreea Ispas și sârboaica Aleksandra Cvetićanin la Voluntari, Denisa Rogojinaru, Alexandra Sobo, Ramona Postea,braziliencele Natalia Martins și Leticia Hage la Rapid, Andreea Petra, Adriana Matei și brazilianca Ananda Marinho la Medgidia, bulgăroaicele Borislava Saykova, Monika Krasteva și Mirela Shahpazova, croata Nikolina Bozicevic, muntenegreanca Andrea Lakovic și brazilienca Talita José Do Nascimento la Galați, sârboaica Nina Jakic, bulgăroaica Vanya Varbanova, croata Carmen Brletic, muntenegreanca Dijana Vukovic și Daniela Lupescu la Pitești,  un important contingent de straniere din Serbia, Muntenegru, Bosnia și SUA la nou-promovata C.S.U. Medicina Tg.Mureș și o interesantă strategie a Universității NTT Data Cluj sunt certitudini care echilibrează un campionat din ce în ce mai puternic la nivelul de mijloc, în care vor fi întregistate cu siguranță rezultate puțin scontate, deloc previzibile. Ceea ce nu e deloc rău pentru nivelul unui campionat ce ține coeficientul României între primele șase națiuni europene.

Antrenamentele C.S.M. Lugoj continuă zilnic la Sala Sporturilor, purtându-se discuții în legătură cu eventuale jocuri de pregătire și antrenamente comune cu alte grupări ce ar putea avea loc în finalul lunii septembrie și startul lui octombrie. În condițiile în care e greu de crezut că se vor mai putea organiza tradiționalele turnee interne și internaționale cu care voleiul și-a obișnuit susținătorii în vremuri… normale. Totuși, s-auzim de bine!

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.