Volei A 1: Scurt – circuit în Giuleşti

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Rapid Bucureşti  – C.S.M. Lugoj
3 – 2 (22:25 , 25:18,  19:25,  25:16, 15:12)

Rapid Bucureşti: Bianca Mitrănescu (17p), Alina Signeanu(14p), Irina Radu (11p), Claudia Lupescu (18p), Iuna Zadorojnai (10p), Marilena Puică (9p), Natalia Preda (4p), Cora Niţă, Andra Cojocaru.

Staff: Mihai Duţă, Nicuşor Armeanu, Marius Măcicăşan.

C.S.M. Lugoj: Diana Balintoni (4p), Andreea Petra (9p), Nina Kocic (30p), Daiana Roman (7p), Alexandra Cauc (6 p), Georgiana Popa (8p),  Laura Petria (3p),  Andra Badiu (6 p),, Adriana Popa – libero, Bianca Albăstroiu, Alexandra Panţiru. Patricia Bărbulescu.

Staff: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Vasile Canea.

Au condus bine jocul: Alin Mateizer (Ploieşti) şi Florin Mărgescu (Piteşti), Observator FRV: Marian Păuşescu (Bucureşti)

Statistică: puncte:  106 : 96 (directe 83 : 73), din serviciu: 14 : 3,  puncte din atac: 52 : 63,  blocaje cu punct: 17 : 7.

Un meci cu lugojencele favorite prin prisma palmaresului oficial din ultimii zece ani şi a startului foarte bun de campionat. Nu în ultimul rând datorită valorii componentelor celor două loturi, în care, comparativ, C.S.M. Lugoj este teoretic superior absolut în toate compartimentele. Din păcate, aşa cum clar o dovedeşte statistica, această superioritate de necontestat nu a dus şi la obţinerea celei de a patra victorii.

Cum a fost posibilă surpriza ?

Una dintre explicaţii, care însă nu poate fi scuză, este accidentarea Tamarei Ignjic în meciul cu Clujul şi absenţa de neînlocuit a acesteia din sextetul care s-a prezentat în sala Rapid. Cu consecinţe directe la eficienţa preluării din serviciu, la care s-au înregistrat procente slabe la toate extremele (A.Cauc, L.Petria, G.Popa) şi în productivitatea atacului din zona patru, acolo unde, dintre acestea, doar junioara Georgiana Popa a evoluat satisfăcător. Dacă însă pentru atac erau şi alte opţiuni (centru, universal), preluarea nesatisfăcătoare a blocat deseori eforturile de construcţie, fiind evident că, fără anularea posibilităţii de a construi normal, meciul s-ar fi câştigat uşor. În condiţiile în care, la coordonare şi potenţial de atac, Lugojul era net superior. Rapidul a forţat procedeul, a şi greşit, dar şi-a adjudecat multe puncte, direct şi indirect, servind permanent la risc şi profitând de lipsa de reacţie a sportivelor cu experienţă enunţate mai sus.

A doua explicaţie este eficienţa foarte scăzută a blocajului, acolo unde centrii Andreea Petra şi Daiana Roman (care a fost înlocuită în mare parte a timpului de joc cu Andra Badiu, evoluţie pozitivă) au reuşit, împreună, doar trei blocaje în faţa adversarelor de la fileu. Spre deosebire de gazde, care au realizat, per total, cu zece blocaje mai mult !

Aşa încât, chiar dacă în atac cifrele ne arată superiori, iar Kocic a punctat în 30 de rânduri (de 3 ori cu blocaj, de 27 de ori cu atac – din 64 de acţiuni, fiind blocată cu punct de 9 ori şi  greşind de 5 ori ţinta, procentaj 42 %, sub cel obişnuit), pasivitatea blocajului şi slăbiciunile de la preluare au potenţat o surpriză pe care ne-o vom aminti mult timp, dar în faţa unei echipe care – să fim corecţi –  a meritat victoria. Echipă care a mizat pe marea experienţă a trio-ului Bianca Mitrănescu (fostă Moldovan, campioană cu Bacăul, sportivă care a jucat şi în voleiul italian) – Irina Radu – Alina Signeanu şi care a scos la rampă o sportivă – Claudia Lupescu (18 puncte) – inexplicabil de neoprit în meciul din Giuleşti. Victorie mare, de echipă, a gazdelor, obţinută dramatic, după mai bine de două ore de joc, cu 3 : 2, după ce Lugojul a condus, 1 : 0  şi 2 : 1 la seturi !

Seria de victorii astfel întreruptă poate fi reluată în week-end. Adversarele sportivelor noastre sâmbătă, 2 noiembrie, de la orele 18,30,  vor fi reprezentantele unei echipe nou-constituite, care vizează performanţe în sezonul viitor. C.S.O. Voluntari – secţie nouă, grupare care a luat locul vicecampioanei C.S.M. Bucureşti. Lot antrenat de Marian Constantin (ex/Dinamo) şi care cuprinde nume interesante ca Loredana Filipaş şi Ana Maria Lupa (Hambele) – ambele ex-Bacău, Sonia Teianu (Dinamo), Karina Gorbe (Focşani), Alexandra Babaş (Tg.Mureş) şi Roxana Bacşiş (CSMB, Agroland)

Rezultatele etapei a patra:

Dinamo Bucureşti – Ştiinţa Bacău = 3 : 1 (25:23, 25: 15, 20:25, 25: 18)

Meci bun în Sala Dinamo, rezultat ce confirmă previziunile referitoare la valoarea noii echipe conduse de Stevan Ljubicic, candidată la podium în aacest an.

Rapid Bucureşti – C.S.M. Lugoj = 3 : 2 (22:25 , 25:18,  19:25,  25:16, 15:12)                                                                                  

C.S.O. Voluntari – C.S.M. Târgovişte = 3 : 0 (16:25, 17: 25, 20: 25)

Altă favorită la medalii, nucă tare pentru  gazdele nou-promovate în elită.

C.S. Medgidia – C.S.M. Volei Alba Blaj = 1 : 3 (25:15, 13: 25, 21: 25, 12: 25)

Excelent start al dobrogencelor, dar minunea n-a ţinut decât un set.

Univ. NTT Data Cluj  – CSU Belor Galaţi = 1 : 3 (18:25, 20: 25, 25: 23, 21: 25)

Rezultat relativ aşteptat, Galaţiul reprezentând un colectiv foarte valoros, ce poate încurca socotelile granzilor.

Argeş Volei Piteşti – etapă liberă

Veniţi la sală în week-end. Şi fiţi alături de C.S.M. Lugoj – volei !

Etapa viitoare (2 noiembrie):

C.S.M. Târgovişte – Dinamo Bucureşti (13.30 direct TVR 3, TVR HD)

C.S.M. Lugoj – C.S.O. Voluntari  (18.30 – live facebook CSM Lugoj-volei)

CSU Belor Galaţi – Rapid Bucureşti  (18.30 – live facebook CSU BELOR Galaţi)

C.S.M. Volei Alba Blaj – Universitatea NTT Data Cluj (16.00)

Argeş Volei Piteşti – C.S. Medgidia  (18.30 – live facebook FC Argeş Volei)

Ştiinţa Bacău  – etapă liberă                                                                         

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.