Vacanță de Paște extinsă și minivacanțe pentru salariați

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Elevii din România se pot bucura de o vacanță de primăvară extinsă, în acest an școlar, având la dispoziție 11 zile libere în perioada sărbătorilor pascale.

Conform anunțului oficial, vacanța a început sâmbătă, 27 aprilie, și se va încheia miercuri, 8 mai, când elevii se vor reîntoarce în bănci.

Această perioadă generoasă de concediu școlar este determinată de apropierea sărbătorii de Paște Ortodox, care cade pe data de 5 mai în acest an.

Prin urmare, vacanța de primăvară va acoperi integral această perioadă festivă, oferind elevilor și familiilor lor posibilitatea de a se bucura pe deplin de sărbători.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că anul școlar 2023-2024 este unul atipic din punct de vedere al zilelor libere, având în vedere apropierea sărbătorilor de Paște de alte zile de odihnă, cum ar fi 1 Mai.

Asta permite ca vacanța școlară de Paște să fie integrată într-o perioadă extinsă de odihnă, respectând totodată reglementările legale.

Și salariații vor avea parte de mai multe zile libere în acest an.

♦ Prima minivacanță va fi în mai: 2 mai pică într-o joi, între două alte sărbători legale: 1 mai – Ziua Muncii (miercuri) și 3 mai – Vinerea Mare (vineri). Duminică, 5 mai, este Paștele ortodox, iar luni, 6 mai, este a doua zi de Paște. Rezultă deci o minivacanță de 6 zile.

♦ A doua minivacanță va fi în august: 16 august pică într-o zi de vineri, după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) care este joi. Împreună cu weekendul rezultă o minivacanță de 4 zile.

♦ A treia minivacanță va fi de Crăciun. În condițiile în care Crăciunul (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea și respectiv joia, Guvernul va decide ca și ziua de vineri, 27 decembrie să fie liberă, rezultând altă minivacanță de 5 zile.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.