Rețele de apă și canalizare în Făget, Colonia Fabricii, Tomești, Traian Vuia, Surducu Mic și Sudriaș, în valoare de 18.736.614,81 lei

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În data de 14 aprilie 2022, Aquatim a semnat contractul de lucrări „Execuție rețele de apă și canalizare Făget, Colonia Fabricii, Tomești, Traian Vuia, Surducu Mic, Sudriaș”, cu Asocierea S.C. TUBULAR TEHNO SISTEM S.R.L. – S.C. FORMIN S.A. – S.C. TERMOPRO EDIL S.R.L. – S.C. DINU INSTAL S.R.L.

Contractul aparține „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Valoarea investiției este de 18.736.614,81 lei, fără TVA, iar durata contractului este de 24 de luni perioada de execuție, urmate de 60 de luni perioada de garanție.

Cele 6 localități vizate de acest contract vor beneficia de reabilitarea și extinderea rețelelor de transport și distribuție a apei, respectiv peste 26 km de conducte noi pentru apa potabilă, precum și de realizarea și modernizarea a două Gospodării de Apă (Traian Vuia și Sudriaș).

În ceea ce privește canalizarea, rețelele se vor extinde și reabilita pe o lungime de peste 1,8 km, se va monta 1 stație de pompare a apei uzate și 275 m de conducte de refulare.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

Marcel Avram (primarul orașului Făget), Costel Medelean (primarul din Tomești) și Vasile Petruescu (primarul din Traian Vuia), împreună cu Ilie Vlaicu, directorul operatorului regional Aquatim, au semnat joi, 14 aprilie, la Consiliul Județean Timiș, în prezența președintelui Alin Nica, contractul de lucrări, acesta având o durată de 24 de luni perioada de execuție.

„Valoarea totala a contractului de execuție este de 18.736.614,81 lei fără TVA, din care valoarea lucrărilor pentru comuna Traian Vuia este de 8.503.621,94 lei, iar durata de executie este de 24 de luni. Cred cu tărie că viitorul și dezvoltarea comunităților locale se vor realiza doar prin accesarea surselor de finanțare, fără de care acestea nu se pot înfăptui din buget local”, precizează Vasile Petruescu, primarul comunei Traian Vuia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.