Reportaj cutremurător la BBC: Sclavele sexuale ascunse ale României. Cum au fost traficate 429 de tinere, într-un singur an

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un nou subiect de scandal în presa britanică. Un reportaj BBC arată cu degetul spre eforturile firave ale autorităţilor din România de a opri traficul de persoane şi exploatarea sexuală a copiilor. Timp de doi ani, jurnaliştii au filmat acţiuni ale poliţiei din Marea Britanie în care victime sunt de cele mai multe ori fete din ţara noastră.

Sclavele sexuale ascunse ale României. Aşa îşi începe BBC reportajul cutremurător. Jurnaliştii spun că 429 de tinere din România, jumătate minore, au fost traficate în 2020 în Marea Britanie. Racolate din familii sărmane sau case de copii, prin metoda loverboy, fetele erau apoi obligate să se prostitueze. România, campioană la anchete europene privind traficul de persoane. Mai mult, spun că suntem campioni la anchete europene privind traficul de persoane. În 2021, au fost efectuate investigații în 723 de dosare de trafic de persoane, fiind suspectate 911 persoane.

410 dintre ele au fost trimise în judecată. Oricât de bune ar fi cifrele, gafele trecutului fac praf imaginea poliţiei. Cazul Caracal este şi el menţionat în reportajul BBC. Ion Măceşanu, tatăl Alexandrei: „Dacă o luau în serios de prima dată, cred că acum era aici, cu noi”. Un raport al Amasadei Statelor Unite din 2020 recomanda autorităţilor din România modificarea urgentă a legislaţiei privind traficul de persoane şi mai multă fermitate în anchetarea reţelelor de crimă organizată. Documentul mai aminteşte şi de implicarea insuficientă a Guvernului României în protecţia victimelor.

Despre admin 6444 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.