Festivalul Internațional Lugoj Clasic: Spectacol de teatru pentru cei mici

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lugojenii ştiu, iar pentru cei care nu ştiu, îi informez că în perioada 6-18 iunie, la Lugoj, se desfăşoară cea de a doua ediţie a Festivalului “Lugoj Clasic”, festival “născut şi crescut” de mezzosoprana de talie mondială, lugojeanca Aura Twaroswska. Noul născut arată foarte bine.

Ca în poveste, a crescut într-un an cât alţii în zece. Paleta repertorială a festivalului este una bogată şi diversă. Evident că nici copiii nu au fost uitaţi. Spre marea lor bucurie, vineri, 9 iunie 2017, Aura Twaroswska, directoarea festivalului, le-a mijlocit o întâlnire cu personajele poveştii „Inima de piatră”, scrisă de Wilhelm Hauff, prin intermediului Teatrului de Copii şi Tineret “Meryl”, din Timişoara.

O armată de vreo 200 de voinicei a luat cu asalt sala teatrului şi timp de o oră au participat activ sfătuindu-l tot timpul pe Peter Munk, eroul poveştii, cum să se comporte şi să nu se lase pradă ispitei. Au fost admirabili micuţii. Timp de o oră, m-am simţit şi eu copil, înțelegând cât de multă dreptate avea Brâncuşi când spunea: “Atunci când nu mai suntem copii, suntem deja morţi”, sau Blaga: “Copilăria este inima tuturor vârstelor”. Ultima replică a lui Peter  Munk, „Am cunoscut în viaţa mea şi bogăţia, şi sărăcia. Am fost sărac, când eram bogat, şi am fost bogat , când eram sărac. Am avut cândva palate mari de piatră, dar şi inima din pieptul meu tot de piatră era. Acum am doar o căscioară cu sobă , dar în piept îmi bate o inimă vie, fierbinte”, constituie un mesaj adevărat atât pentru copilul,  cât şi pentru adultul  din mine.

Mircea ANGHEL

 

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.