Festivalul Internațional Lugoj Clasic: Spectacol de teatru pentru cei mici

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Lugojenii ştiu, iar pentru cei care nu ştiu, îi informez că în perioada 6-18 iunie, la Lugoj, se desfăşoară cea de a doua ediţie a Festivalului “Lugoj Clasic”, festival “născut şi crescut” de mezzosoprana de talie mondială, lugojeanca Aura Twaroswska. Noul născut arată foarte bine.

Ca în poveste, a crescut într-un an cât alţii în zece. Paleta repertorială a festivalului este una bogată şi diversă. Evident că nici copiii nu au fost uitaţi. Spre marea lor bucurie, vineri, 9 iunie 2017, Aura Twaroswska, directoarea festivalului, le-a mijlocit o întâlnire cu personajele poveştii „Inima de piatră”, scrisă de Wilhelm Hauff, prin intermediului Teatrului de Copii şi Tineret “Meryl”, din Timişoara.

O armată de vreo 200 de voinicei a luat cu asalt sala teatrului şi timp de o oră au participat activ sfătuindu-l tot timpul pe Peter Munk, eroul poveştii, cum să se comporte şi să nu se lase pradă ispitei. Au fost admirabili micuţii. Timp de o oră, m-am simţit şi eu copil, înțelegând cât de multă dreptate avea Brâncuşi când spunea: “Atunci când nu mai suntem copii, suntem deja morţi”, sau Blaga: “Copilăria este inima tuturor vârstelor”. Ultima replică a lui Peter  Munk, „Am cunoscut în viaţa mea şi bogăţia, şi sărăcia. Am fost sărac, când eram bogat, şi am fost bogat , când eram sărac. Am avut cândva palate mari de piatră, dar şi inima din pieptul meu tot de piatră era. Acum am doar o căscioară cu sobă , dar în piept îmi bate o inimă vie, fierbinte”, constituie un mesaj adevărat atât pentru copilul,  cât şi pentru adultul  din mine.

Mircea ANGHEL

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.