Elevii și studenții pot obține bani pentru cumpărarea unui calculator

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Guvernul României a anunțat că elevii și studenții cu vârsta de până la 26 de ani au posibilitatea să depună cererile și dosarele pentru a primi un ajutor financiar în valoare de 200 de euro, destinat achiziționării de calculatoare sau laptopuri. Termenul limită pentru depunerea acestor documente este 20 mai. Conform Ordinului nr. 4.138, acest ajutor financiar este acordat conform unui calendar bine definit:

♦ Stabilirea și numirea comisiilor județene, a comisiilor din unitățile și instituțiile de învățământ;

♦ Depunerea cererilor și dosarelor cu actele doveditoare – până la 20 mai;

♦ Efectuarea anchetelor sociale și evaluarea cererilor de către comisiile din unitățile și instituțiile de învățământ, împreună cu comisiile de anchetă socială – până la 7 iunie

♦ Centralizarea cererilor la Comisia centrală prin intermediul portalului dedicat: 10-11 iunie;

♦ Afișarea listei nominale a beneficiarilor pe portalul Ministerului Educației, aprobată prin ordin de ministru – 20 iunie;

♦ Afișarea listei beneficiarilor în fiecare unitate de învățământ – 25 iunie.

Pentru a obține acest ajutor, beneficiarii trebuie să completeze o cerere-tip, conform Hotărârii nr. 1.294 din 13 august 2004, și să o depună la unitatea/instituția de învățământ la care sunt înscriși.

Cererea trebuie să fie însoțită de anumite documente, inclusiv copii ale certificatelor de naștere sau ale actelor de identitate, adeverințe de la instituțiile de învățământ și alte acte doveditoare privind veniturile familiei.  Această inițiativă urmărește să sprijine accesul la tehnologie al elevilor și studenților din România și să faciliteze educația digitală în rândul tinerilor.

 Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.