Cele șapte puncte energetice ale României

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae LAIETIU

Cele șapte puncte energetice de deasupra României constituie una dintre cele mai puternice „umbrele” protectoare de pe întreaga planetă:

Triunghiul divin Omu – Babele – Sfinxul

Este cel mai cunoscut triunghi energetic din România şi are o putere incalculabilă, conform relatărilor periodice despre conuri de lumină alb-lăptoasă, care par că se rotesc ca un vortex de nori, amplificând percepţia extrasenzorială. Specialiştii  susţin că semnalele radio ce vin din interiorul muntelui se amplifică în unele perioade.

Bucegi – Vârful Doamnei – Gura de Rai

Tot în Bucegi există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul uman nu resimte oboseala, iar funcţiile fizico-chimice se revigorează brusc. Demonstraţia a fost făcută experimental, în 1999, de un institut de cercetări particular din Bucureşti, care fusese angajat de o firmă străină să studieze subteranul. E vorba despre o pantă pe care se manifestă o anomalie magnetică atipică – o adevărată „Gură de Rai”, aşa cum este descrisă în mitologia autohtonă. Pe lângă simbolismul conceptului pe care îl învaţă şi copiii de şcoala generală, „Gurii de Rai” i s-a adaugat şi o imagine concretă, un loc cu o suprafaţă de un kilometru pătrat, cu efecte terapeutice excepţionale.

Peştera „fără capăt” Polovragi

Un alt loc geoenergetic este Polovragi, Târgu Jiu, acolo unde se crede ca Zamolxis îi învăţa pe vraci tehnici de tămăduire a sufletului şi trupului (poli-vraci). Bioenergoterapeuţii consideră Polovragiul cel mai bun loc pentru tonifierea generală a organismului. Se spune că aici vracii prelucrau o plantă rară, numită povragă, polvragă, sau polovragă, întrebuințată ca remediu împotriva bolilor.

Panteonul de la Căscioarele

Panteonul de la Căscioarele este considerat o vatră primară a civilizaţiei. Cu aparatură modernă se poate constata o zonă geoenergetică deosebită şi o acustică nemaipomenită. Cine doarme noaptea aici, în zona Panteonului de la Căscioarele, aude clar şi șoaptele oamenilor de pe malul celalalt al Bălţii Izvorului Cătălui. La Căscioarele au fost descoperite două coloane rotunde din ceramică, goale pe interior, având o înălțime de 2,30 de metri şi un diametru de 0,50 metri, aflate în interiorul unei construcţii de 72 de metri pătrati, compusă din două camere cu pereţi ornaţi cu figuri serpentiforme şi semicercuri, pe un fond ocru. Coloanele erau pictate şi ele cu serpentine, în ocru. Datarea Panteonului de la Căscioarele, făcută de arheologii români, indică 4.500 î.e.n. Tot aici s-au găsit modelele din teracotă ale sanctuarelor, care prezintă un rafinament arhitectonic pe care templele elene îl vor atinge după mii de ani, iar civilizaţia sumeriană, considerată cea mai veche, după alte 2 milenii.

Şimleul Silvaniei – Sălaj – Dacidava

Șimleul Silvaniei a captat atenţia arheologilor ca urmare a descoperirii unei cantităţi uriaşe de tezaure, cu o valoare inestimabilă. Primul tezaur a fost descoperit în vara lui 1797 de către doi copii valahi, care au găsit, în timp ce se aflau la păscut, peste 2 kilograme de bijuterii de aur. Întregul tezaur a ajuns în colecțiile Muzeului Kunsthistorisches din Viena. Al doilea tezaur a fost descoperit de un ţăran, în 1889, pe coasta dealului Măgura, şi ar reprezenta o completare a primului tezaur. Acesta se află în custodia Muzeului Național Maghiar (Magyar Nemzeti Músem) din Budapesta. Al treilea tezaur, descoperit de doi băieţi în 1986, ar fi rămas în țară, la  Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

Munţii Rarău – Câmpulung Moldovenesc

În zona Rarău – Pietrele Doamnei – Giumalău activează un uriaş vortex prin care se fac infuzii vibraţionale, unii iniţiaţi considerând că este locul cel mai potrivit pentru atingerea unor înalte stări de conştiinţă. Dincolo de ezoterimsul relatărilor, numeroşi turişti spirituali care frecventează zona susţin că un efect important asupra organismului uman l-ar putea avea chiar compoziţia şisturilor cristaline.

Sarmisegetuza – oraşul subteran predacic

Fortificaţiile din zona Gradişte erau  un imens ansamblu de 200 km pătraţi, foarte compact, care cuprindea o aşezare militară, una civilă montană, cu mai multe nuclee. Pe doi kilometri pătraţi, la o adâncime de 8 metri, s-ar afla chiar o aşezare subterană. Mii de turişti ezoterişti vizitează anual celebra roată de andezid, urmele sanctuarelor arhaice şi celebrul „calendar”.

Citește și:

Cel mai încărcat punct energetic din lume se află foarte aproape de Lugoj

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.