Cel mai încărcat punct energetic din lume se află foarte aproape de Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae LAIETIU

În România, se află cel mai încărcat punct energetic din lume. Mii de români merg anual acolo, fără să știe. Este vorba despre Băile Herculane, spre 7 Izvoare.

Cel mai încărcat punct energetic din lume se află în România 

Stațiunea de pe Valea Cernei e considerată a fi depozitara unor ample energii spirituale, capabilă să-i apere pe cei care s-ar afla acolo de orice transformare malefică și chiar de orice cataclism. Astfel, pentru cei care cred, Băile Herculane sunt considerate de cei care activează în domeniul suprasensibilului ca fiind un centru energetic cu reale virtuți de protecție.

Despre Băile Herculane

Băile Herculane este un oraș  format din localitățile componente Băile Herculane (reședința) și Pecinișca, cu o populație de 5.008 locuitori. Orașul este situat pe Valea Cernei, la 5 km de DN 6 (E70). Băile Herculane este cea mai veche stațiune turistică din România, dar și printre cele mai importante și vizitate stațiuni balneare cu regim permanent din România și Europa de Est.

Datorită apelor curative, a numărului de turiști și vizitatori, a investițiilor, dar și a frumuseții locului, stațiunea a cunoscut în ultimii ani o revigorare. Aici s-au construit multe hoteluri, pensiuni și vile turistice, dezvoltându-se puternic sistemul privat, îndeosebi sectorul comerțului și serviciilor. Originea Băilor Herculane este de aproape două milenii, iar bazele stațiunii s-au pus în anul 102 d.Hr. de către împăratul Traian. Romanii au fost cei care au introdus cultul balnear preluat de la greci, pe care apoi l-au dezvoltat.

Hercules a dat numele stațiunii

Numele stațiunii provine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus și al frumoasei Alcmena, consemnat în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii și al echilibrului între forța fizică și cea spirituală.

Aici, romanii au construit la Therme Herculi (Ad Aquas Herculi Sacras), temple, băi, monumente și statui, care au fost închinate zeilor Hercules, Esculap și Higeea. Iar din timpul romanilor au rămas numeroase vestigii: apeducte, băi, statui, monede, tabule votive, care au fost ridicate ca semne de mulțumire aduse zeilor pentru vindecare.

Stațiunea Băile Herculane este considerată și acum un important centru de sănătate, oferind turiștilor o bază de tratament modernă, în care principalul factor terapeutic îl reprezintă bogăția izvoarelor sulfuroase, termo-minerale și cloruro-sodice.

Până la ora actuală, în împrejurimile stațiunii Băile Herculane s-au descoperit 16 izvoare cu apă termo-minerală, dispuse de-a lungul Cernei pe o lungime de aproape 4 km. Pentru mărirea debitelor de apă s-au executat mai multe foraje hidro-geologice.

Cele șapte puncte energetice ale României

Punctele energetice majore ale Planetei (chakre), în număr de 15, sunt dispuse sub forma unei spirale al cărei capăt se află în România, fiecare din cele șapte puncte din țara noastră având un corespondent în istoria veche a acestor locuri.

De altfel, România este cunoscută ca fiind zona cu cele mai multe puncte energetice de pe Glob. Din punct de vedere bioenergetic, Pământul este o formaţiune cu linii geoenergetice care se întretaie, se leagă în noduri şi se modifică sub influenţa proceselor geofizice şi cosmice. Aceste linii de putere ating forţa maximă în anumite zone, care emit radiaţii numite „curenţi de inteligenţă”.

Locurile în care „biocurenţii inteligenţi” ai planetei se întâlnesc cu emisiile energetice cosmice de aceeaşi valoare sunt considerate puncte privilegiate sau „puncte de dragoste” şi sunt marcate, în general, de megaliţi.

Cele șapte puncte energetice de deasupra României constituie una dintre cele mai puternice „umbrele” protectoare de pe întreaga planetă:

1. Triunghiul divin Omu-Babele-Sfinxul;

2. Bucegi – Vârful Doamnei – Gura de Rai;

3. Peştera „fără capăt” Polovragi;

4. Panteonul de la Căscioarele;

5. Şimleul Silvaniei – Sălaj – Dacidava;

6. Munţii Rarău – Câmpulung Moldovenesc;

7. Sarmisegetuza – oraşul subteran predacic.

În numărul viitor, mai pe larg despre fiecare dintre Cele șapte puncte energetice ale României.

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.