Cele mai frecvente 3 afecțiuni medicale cu care se confruntă oamenii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Din păcate, problemele medicale apar la orice vârstă, fie că acestea sunt boli cronice, cu care trebuie să înveți să trăiești sau să lupți întreaga viață, fie că sunt episoade acute sau accidente. Însă, din fericire, medicina și tehnologia evoluează de la o zi la alta, astfel că tot mai multe probleme de ordin medical pot fi tratate și/sau stopate datorită noilor descoperiri medicale. Sunt însă câteva, care sunt comune și foarte des întâlnite.

Iată care sunt cele mai întâlnite afecțiuni medicale în prezent! 

  • Problemele sistemului respirator nu se opresc în niciun sezon. Schimbările de temperatură, dușurile prea reci, aerul condiționat, virușii, toate aceste elemente pot crea diverse probleme care să te chinuie nopți întregi. Este și cazul alergiilor, care afectează din ce în ce mai multe persoane în ultimii ani în sezonul cald. Poți apela la remedii cunoscute dacă nu este nimic grav sau poți cere ajutorul unui specialist în cazul în care ce ai încercat nu a funcționat. În acest caz, medicația recomandată de medic trebuie urmată fără nicio ezitare.
  • Fracturile și fisurile osoase sunt probleme ce apar la orice vârstă, indiferent de anotimp. Dacă în trecut chiar și o fisură minoră însemna imobilizarea unui membru în gips pentru o perioadă destul de mare, în prezent există sisteme care ajută pacientul să își rezolve problema, dar să aibă și un minim de mobilitate, așa cum sunt suporturile ortopedice de la Artromedicale – ele pot fi adevărate ajutoare atunci când apare o problemă de acest gen și nu numai. Pot corecta postura sau relaxa spatele, totul în condiții sigure pentru tine. Toate acestea pot fi cumpărate și combinate cu alte mijloace de tratament recomandate de medic.
  • Sinuzita este o boală acută sau cronică, ce provoacă disconfort major și febră peste 38 de grade Celsius. Deși pare o afecțiune banală, sinuzita poate duce și la alte complicații majore, cum ar fi problemele la nivelul ochilor, infecții grave la nivelul măduvei spinării sau ale oaselor, laringită. Însă, de cele mai multe ori, sinuzita poate trece de la sine. Dacă simptomele persistă (nas înfundat, dispariția mirosului, secreții purulente de culoare galbenă sau galben-verzui, dureri de cap, dureri la nivelul feței), este nevoie urgentă de consultul unui medic, care va indica tratamentul necesar unei astfel de afecțiuni.

Pe lângă tratamentul prescris de medic, poți apela și la câteva remedii pentru a micșora disconfortul creat- irigări la nivelul nasului cu soluție salină sau cu apă de mare, inhalarea de aburi calzi în care ai pus și câteva picături de ulei de eucalipt și mentă, comprese călduțe pe față, în zona sinusurilor.

Deși bolile sau problemele medicale sunt extrem de numeroase, evoluția medicinei salvează vieți în fiecare zi. Nu ezita să ceri ajutorul unui medic atunci când nu te simți bine, respectă tratamentul și indicațiile pe care le primești și vei reuși să treci cu bine peste.

Sursă foto: Pexels.com

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.