Ziua Rezervistului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mesajul  şefului  statului major al apărării  cu prilejul  zilei rezervistului

În fiecare an, la 31 mai, Armata României sărbătoreşte generaţiile de rezervişti care şi-au îndeplinit misiunile şi au înfruntat greutăţile serviciului militar, rămânând în continuare loiali instituţiei,  ori de câte ori situaţia a impus-o.

Schimbarea mentalităţii  unei generaţii se face treptat şi, chiar dacă vorbim de o transformare a câmpului de luptă  în sensul supertehnologizării, suntem pe deplin conştienţi  că principiile nu s-au schimbat iar adaptarea la noile tehnologii necesită  pe de o parte învăţarea utilizării  tehnicii şi aparaturii, iar de cealaltă parte, armonizarea  celor noi cu cele din generaţiile anterioare, pentru că fiecare dintre ele vine cu  avantajele, riscurile şi vulnerabilităţile ei. Omul rămâne factorul decisiv, elementul care poate asigura funcţionalitatea şi modernizarea  Armatei Române.

Dragi camarazi rezervişti,

Consider că este foarte important să îmbunătăţim  acel dialog  constructiv prin care să integrăm  experienţa dumneavoastră în proiectele actuale şi viitoare şi pentru a putea face transferul de experienţă necesar  funcţionării eficiente a sistemului.

Trecerea în rezervă este o decizie importantă pentru orice militar, întrucât, după o viaţă dedicată instituţiei militare, prevăzută cu privaţiuni de tot felul, această schimbare radicală poate fi privită ca o evadare, dar în realitate acest pas readuce în lumină cele mai frumoase realizări avute în familia Armatei României şi de aceea vă respect toată munca şi sacrificiile făcute de fiecare dintre voi.

În această zi specială am bucuria şi plăcerea  de a vă transmite în nume personal şi al tuturor  militarilor Armatei Române, un salut camaraderesc împreună cu sincere urări de sănătate!

La mulţi ani!

Şeful Statului Major al Apărării
General  Nicolae-Ionel Ciucă

Asociaţia Militarilor în Rezervă şi Retragere „Lt. erou P. Laţcu” Lugoj

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.