„Zâmbetul copilăriei”- manifestare cultural artistică dedicată minorilor internați în Centrul Educativ Buzias

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Centrul Educativ Buziaș a organizat, începând cu data de 30.05.2018, o serie de activități artistice, culturale și sportive, dedicate Zilei Internaționale a Copilului.

Astfel, miercuri 30.05.2018, un grup de 10 minori internați în Centrul Educativ Buziaș au vizitat Centrul de Educație Incluzivă „Costantin Păunescu”- Recaș, participând, alături de tineri de vârste similare, la un atelier de educație plastică, intitulat sugestiv „Flori de Mai”.

Joi, 31.05.2018, începând cu ora 9,00, în incinta Centrului Educativ Buzias s-au desfășurat o serie de activități artistice, culturale și sportive, invitați fiind, de aceasta dată, elevii Centrului de Educație Incluzivă „Costantin Păunescu” din Recaș.

Manifestările au debutat cu un program artistic ce  a cuprins momente de muzică, dans și reprezentații teatrale, protagoniști fiind chiar „sărbătoriții” zilei de 1 Iunie. După spectacol, pe baza sportivă a centrului, au fost organizate jocuri distractive, karaoke și întreceri sportive, participanții demonstrând, prin atitudine, un spirit de echipă și fair-play dezvoltat.

Proiectul educational „Zâmbetul copilăriei” a oferit  tinerilor internați prilejul de a învăța și exersa conduite prosociale, de exprimare a talentului și creativității, de manifestare a abilităților și a spiritului competițional.

Mentionăm că, Centrul Educativ Buzias are în custodie 173 de persoane internate, 87 dintre acestea fiind minori, iar restul,  tineri ce au fost sanctionați cu măsura educativă a internării într-un centru educativ ca urmare a încălcării legii penale în perioada minoratului.

Prin activităţile organizate de Centrul de Reeducare Buziaş se urmăreşte implicarea activă si afectivă a minorilor în acţiuni valorizatoare, exprimarea talentului şi creativităţii menite să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine,  învăţarea si exersarea conduitelor sociale precum si conştientizarea comunităţii cu privire la problematica legată de minorii delincvenţi. (A. P.)

Despre admin 6224 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.