Ziua Europei, sărbătorită online la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În fiecare an, Ziua Europei a fost marcată prin evenimente care le-au amintit elevilor ce înseamnă Uniunea Europeană și ce rol are această construcție în asigurarea bunăstării membrilor săi. Anul acesta, Ziua Europei surprinde continentul într-o situație specială, de confruntare cu un virus periculos.

În ciuda situației nefavorabile și chiar dacă școala se face de acasă, cadrele didactice de la Școala Gimnazială Balinț au vrut să marcheze această sărbătoare prin activități interesante în parteneriat cu părinții. Pe platformele de lucru online li s-a vorbit elevilor despre importanța zilei de 9 mai pentru Europa și România, li s-au prezentat informații despre UE, s-a cântat imnul într-un mod inedit, fără precedent-pe ZOOM.

Ca activitate extracurriculară elevilor li s-a propus să facă desene reprezentative pentru a marca acest eveniment european și o mâncare specifică țărilor Uniunii Europene.

Foarte mulți elevi și părinți au răspuns prompt la solicitări și s-au bucurat împreună de gustoasele mâncăruri preparate împreună.

„Solidaritatea și unitatea între elevi, părinți și cadre didactice ne permit să trăim împreună, să devenim mai puternici și mai uniți, contrar diferențelor de limbă, cultură, religie și obiceiuri. Solidaritatea este pilonul pe care se bazează funcționarea Uniunii Europene, fiind aplicată în mod special și în relația dintre părinți și elevi. Pandemia de Coronavirus cred că a demonstrat mai mult ca niciodată că doar prin solidarizare putem să facem față oricărei provocări și să devenim și mai puternici. Această activitate pe care am gândit-o a fost benefică pentru noi toți și ne-a făcut să fim „Uniți în diversitate”, așa cum e și deviza Uniunii Europene”,

ne-a declarat Mihaela Kristof, directoarea Școlii Gimnaziale Balinț.

Despre admin 6446 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.