Trece Covidul, vine Aviara! Oamenii vor ieși din carantină, dar vor intra păsările

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Trece Covidul, vine aviara! După ce oamenii vor ieși din carantină, vor intra păsările. În Ungaria, în apropierea graniței cu România, au fost identificate două ferme unde au apărut îmbolnăviri ale păsărilor de gripa aviară.

Două localități din județul Arad au intrat în zona de supraveghere, dar unele măsuri de securitate trebuie aplicate și în Timiș, de către cei care au păsări de curte. În acest sens, Primăria Municipiului Lugoj transmite, printr-un comunicat de presă, un set de măsuri specifice ce se impun ca urmare a evoluției gripei aviare la granița de vest a României.

„Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș a informat despre apariţia şi evoluţia Gripei Aviare, în mai multe state membre ale Uniuni Europene.

În acest sens crescătorii de păsări de pe raza Municipiului Lugoj au obligativitatea menţinerii păsărilor în adăposturi adecvate, astfel încât să se evite contactul cu păsările sălbatice. De asemenea, se interzice lăsarea liberă în afara gospodăriei a păsărilor domestice.

Orice caz de boală sau mortalitate, trebuie anunţat imediat medicului veterinar de liberă practică împuternicit din zona administrativă a municipiului Lugoj, medicul veterinar oficial, și D.S.V.S.A. Timiş, la tel. 0256 / 204911”,

a transmis Primăria Lugoj, printr-un comunicat de presă semnat de prof. ing. Francisc Constantin Boldea, Primarul Municipiului Lugoj.

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.