Ziua Eroilor, sărbătorită la Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Joi, 6 iunie 2019, după Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor neamului, de către preoții Șandru Ioan și Olariu Cristian, la monumentul închinat acestora. La activitate au participat reprezentanții comunității locale, credincioși, elevi, cadre didactice, părinți și bunici.

La ora 12, clopotele bisericilor au fost trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară. Sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată Ziua Eroilor.

Au fost pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Programul a fost îmbogățit de elevii Școlii Gimnaziale Balinț care au recitat poezii specifice momentului și au cântat cântecele patriotice: „Eroi au fost, eroi sunt încă”, „Treceți batalioane române Carpații”, „Drum bun, toba bate” și „Presărați pe-a lor morminte”. În timpul ultimei melodii, elevii au depus buchete de trandafiri și coroana de flori oferită de Primăria Comunei Balinț pentru cinstirea eroilor din acest sat.

La finalul activității, elevilor li s-au oferit dulciuri întru pomenirea eroilor care s-au jertfit pentru ca lor să le fie mai bine astăzi.

AL PRESS

Despre admin 6570 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.