Ziua Eroilor, sărbătorită la Balinț

Share Button

Joi, 6 iunie 2019, după Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor neamului, de către preoții Șandru Ioan și Olariu Cristian, la monumentul închinat acestora. La activitate au participat reprezentanții comunității locale, credincioși, elevi, cadre didactice, părinți și bunici.

La ora 12, clopotele bisericilor au fost trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară. Sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată Ziua Eroilor.

Au fost pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Programul a fost îmbogățit de elevii Școlii Gimnaziale Balinț care au recitat poezii specifice momentului și au cântat cântecele patriotice: „Eroi au fost, eroi sunt încă”, „Treceți batalioane române Carpații”, „Drum bun, toba bate” și „Presărați pe-a lor morminte”. În timpul ultimei melodii, elevii au depus buchete de trandafiri și coroana de flori oferită de Primăria Comunei Balinț pentru cinstirea eroilor din acest sat.

La finalul activității, elevilor li s-au oferit dulciuri întru pomenirea eroilor care s-au jertfit pentru ca lor să le fie mai bine astăzi.

AL PRESS

528

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.