Foto! Ziua eroilor, comemorată la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Înălțarea Domului este o zi important în istoria creștinismului. În aceeași zi se sărbătorește și Ziua Eroilor, prilej cu care la Lugoj au avut loc o serie de manifestări comemorative, organizate de Primăria Lugoj şi Batalionul 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”, în colaborare cu filiala locală a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor. Manifestările au început încă de la ora 10, la Biserica Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”, cu oficierea Liturghiei. Apoi, la ora 12, reprezentanții bisericii, împreună cu oficialitățile locale s-au deplasat, la Monumentul “Alfa și Omega”, al eroilor din cel de- Al doilea Război Mondial, situat în centrul orașului. Acolo a avut loc un ceremonial militar- religios și au fost depuse coroane de flori. În încheiere a avut loc defilarea militarilor Batalionului 183.

Acesta este mesajul cel mai important pe vrem să îl transmitem: cinstirea eroilor neamului care au contribuit la crearea acestui stat și la independența lui. Ca de fiecare dată, noi ne aducem recunoștința noastră pentru cei care s-au jertfit pentru acest popor și cinstim memoria eroilor așa cum se cuvine și așa cum este creștinesc”, a declarat Ovidiu Mircea Mândru- general de brigadă în retragere.

O manifestare similară a avut loc și la Monumentul Eroilor din Cimitirul Ortodox, de pe strada Făgetului.Au participat oficialităţi locale, reprezentanţi ai partidelor politice și ai instituțiilor din municipiu, dar și cadre militare.

Alina DAMIAN

Despre admin 6623 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.