Ziua șahului lugojean

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Șahiștii lugojeni și amatorii sportului minții din orașul de pe Timiș sunt așteptați sâmbătă la Clubul Copiilor pentru demonstrații de șah oferite de maestra internațională Ligia Jigman. Acțiunea face parte din “Ziua șahului lugojean” care va începe la ora 10. Pe lângă lecții de șah, Ligia Jigman, de la CSM Lugoj, va prezenta trecutul șahist al Lugojului, iar amatorii vor putea să facă partide de blitz cu maestra internațională. Evenimentul își propune, printre altele, popularizarea sportului minții printre tinerii Lugojului.

„Copiii sunt atrași de șah prin ceea ce aud ei, dar în momentul în care văd și o acțiune de genul acesta, în care va fi prezentat trecutul șahului lugojean, vor fi prezentate partide de blitz, puțin mai speciale. Se mută mai repede decât sunt ei obișnuiți, li se deschid noi oportunități și pasiunea lor va crește, zic eu”,

a declarat Cristian Vida, profesor organizator.

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Municipal, în colaborare cu Clubul Copiilor din Lugoj. Important de menționat este că evenimentul nu impune o anumită limită de vârstă în rândul participanților, ci pot să ia parte toți cei care doresc să cunoască tainele sportului minții și să afle istoria lui la Lugoj.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.