Volei. Pregătiri finale în prima ligă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Căldură mare la antrenamentele lotului feminin de volei al Lugojului, temperaturile ridicate ale acestei perioade influenţând şi atmosfera din Sala Sporturilor, care simte din plin lipsa unei instalaţii de aer condiţionat. Dar, cum în sportul de performanţă actual sacrificiul e cuvânt de ordine, deocamdată combinaţia sală – saună (glumind puţin, dovedită victorioasă şi în precedentele ediţii de campionat) continuă până la mult aşteptata schimbare a vremii din afara sălii.

Noutăţi mari legate de componenţa loturilor echipelor din prima ligă nu sunt deocamdată. E încă neclar traseul pe care îl vor alege sportive de elită ca Sobo, Salaoru şi Onyejekwe, odată cu dispariţia voleiului la C.S.M. Bucureşti. Ce este oficial însă – cea mai valoroasă voleibalistă tânără a clubului – Francesca Alupei – a luat drumul Blajului, în timp ce talentata Sorina Miclăuş a părăsit campioana pentru CSU Belor Galaţi. În continuare, cele mai spectaculoase achiziţii sunt cele ale cluburilor Dinamo Bucureşti, C.S.M. Târgovişte, Volei Alba Blaj, urmate de Galaţi şi Piteşti, formaţii care au modificat complet structurile şi au legitimat sportive străine de calitate. Bacăul e în stand-by, dar la bugetul declarat sunt de aşteptat serioase surprize în Moldova. Posibil şi la Medgidia, un club cu pretenţii aflat în plină campanie de achiziţii.

Marea noutate a startului de septembrie, necomunicată încă oficial de F.R.V., este înscrierea pe locul rămas vacant în prima ligă a grupării feminine de volei C.S.O. Voluntari, care îl va avea ca antrenor principal pe Marian Constantin, ex-Dinamo. Se află în lot, printre altele, Ana Maria Lupa (Hambele), fostă sportivă a Lugojului.

Sportivele antrenate de cuplul Segrt – Grbic continuă antrenamentele pe plan local, următoarele jocuri de verificare fiind programate în 13 – 14 septembrie, la Lugoj, contra formaţiei maghiare Bekescsaba, în sezonul 2017 – 2018 campioană a Ungariei, participantă în Cupa Challenge în această ediţie. După care, în lot complet, C.S.M. Lugoj se deplasează în Ardeal, la Cupa Universitatea NTT Data Cluj Napoca  (20 -22  septembrie) şi revine în oraş pentru a zecea ediţie a Cupei C.S.M. Lugoj, ce se desfăşoară între 27 şi 29 septembrie, cu doar o săptămână înaintea etapei inaugurale din campionat (5 octombrie). Competiţie la care vor participa, alături de gazde, prim-divizionara clujeană şi două campioane naţionale: C.S.M. Volei Alba Blaj / România şi O.K. Zeleznicar Lajkovac / Serbia. O competiţie puternică, necesară înaintea unui campionat lung, diferit de cel precedent, din multe

În aceste zile reapare la echipă căpitanul  Diana Balintoni, după periplul Budapesta – Ankara datorat Campionatelor Europene.  Lotul aşteaptă încă sosirea internaționalelor de junioare Georgiana Popa și Patricia Bărbulescu, aflate în acest moment cu naționala Under 18 a României la Campionatele Mondiale din Egipt. Sunt zile importante şi în plan administrativ, pentru efectuarea formelor de legitimare şi transferuri în vederea startului în condiţii optime.

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.