Volei intern, Divizia A. CSM Lugoj pe podium, în ultima etapă!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În ultimul meci din sezonul regular, de fapt restanță din prima etapă a returului, sportivele lugojene se prezentau la București, în Sala Rapid, după zborul dinspre Milano și ulterior manșei tur din finala CEV Challenge Cup, una solicitantă din multe puncte de vedere. Trebuind să încheie returul înainte de startul în Play-Off, programat pe 25 martie.

Și, spre surprinderea majorității celor care urmăresc fenomenul, în cel mai bun moment al Rapidului (nouă victorii consecutive în campionat, ultima cu 3:1 pe terenul campioanei din Blaj !), în ziua în care clubul din Giulești putea trece, în premieră, pe poziția secundă a clasamentului în cazul unei victorii de trei puncte, Lugojul a făcut efectiv un meci mare, răsturnând spectaculos ierarhia națională și lansându-se pe podium, pe poziția a treia.

Rapid București – C.S.M. Lugoj = 1 : 3 (22:25, 25:14, 18:25, 23:25)

RapidCese Ailama Montalvo  – 26 p, Ioana Baciu – 20 p, Nasya Dimitrova  – 14 p, Sara Klisura  – 6 p, Yuliya Gerasymova  – 1p, Diana Ariton – 1 p, Alexandra Trică – 2 p, Denisa Drâmboi,  Dayeong Lee, Mihaela Albu, Teodora Pusic  – libero.

Antrenori: Branko Gajic, Tudor Farcaș

C.S.M. Lugoj:  Liza Ruban – 12 p, Andreea Gemănariu – 6 p, Aliona Martiniuc – 11 p, Simina Străchinescu – 2p, Georgiana Popa – 8 p , Veronica Bezhandolska – 6p, Daiana Roman – 2p, Tanja Grbic, Marina Anghelache, Silvija Popovic, Adriana Popa – libero.

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Marius Roșu.

Au condus jocul: Alin Mateizer, Marius Ștefurac (Ploiești).

O evoluție de aplaudat a fetelor antrenate de Segrt și Grbic, care s-au bătut exemplar pentru fiecare punct și, cu excepția setului doi, au dominat tactic partida. În față, în primul rând, cu fenomenul cubanez  Cese Ailama Montalvo, o forță a naturii și o sportivă încântătoare (care, din sursele noastre, este cu un pas la una din echipele de top ale Italiei din anul viitor), C.S.M. Lugoj a etalat un joc variat, în care a pus permanent mari probleme gazdelor. Forțând eficient serviciul și reducând la maximum greșelile inerente unui meci de asemenea miză, Lugojul a fost pe ansamblu superior Rapidului în toate fazele jocului, recepția foarte bună din serviciu și construcția inspirată a atacurilor scoțând  în evidență  atu-urile  de forță ale echipei, atacantele Ruban și Martiniuc, în momentele cele mai importante ale celor trei seturi câștigate. Meciul – televizat – a scos în evidență și valoarea de top a sportivelor din poziția de libero în cele două echipe – Pusic la gazde, Popovic la oaspete, ambele campioane mondiale cu echipa națională a Serbiei.

O luptă în patru în acest ultim joc al returului, între patru echipe, pentru locurile 2-5:

La victoria gazdelor cu 3 : 0 sau 3 : 1, Rapidul termina pe locul doi, Târgoviște pe trei, Dinamo pe patru și Lugojul pe cinci.

La victoria gazdelor cu 3 : 2, Târgoviște  termina pe locul doi, Rapidul pe trei, Dinamo pe patru și Lugojul pe cinci.

La victoria Lugojului cu 3 : 2, Târgoviște  termina pe locul doi, Rapidul pe trei, Lugojul  pe patru și Dinamo  pe cinci.

La victoria Lugojului cu 3 : 0 sau 3 : 1, Târgoviște  termina pe locul doi, Lugojul pe trei, Rapidul pe patru și Dinamo pe cinci.

Și, spre surprinderea multora, tocmai această ultimă variantă s-a împlinit, ducând C.S.M. Lugoj înaintea startului fazei Play-Off pe podiumul Diviziei A1, înaintea celor trei puternice formații bucureștene din Giulești, Șoseaua Ștefan cel Mare și Voluntari, echipe bine garnisite cu nume importante ale voleiului intern și internațional.

Clasament Divizia A1 volei feminin la finele returului:

 • CSM Volei Alba Blaj 51 p  20 meciuri, 17 victorii.
 • CSM Târgoviște 46 p  20 meciuri, 15 victorii
 • CSM Lugoj 45 p  20 meciuri, 15 victorii
 • Rapid București 44 p  20 meciuri, 16 victorii
 • Dinamo București 43 p  20 meciuri, 15 victorii
 • CSO Voluntari 37 p  20 meciuri, 11 victorii
 • CSM București 24 p  20 meciuri,   9 victorii
 • FC Argeș Volei 18 p  20 meciuri,   5 victorii
 • SCM Univ.Craiova      13 p  20 meciuri,   4 victorii
 • CSM Știința Bacău 10 p  20 meciuri,  3 victorii
 • Univ NTT Data Cluj 0 p  20 meciuri,  0 victorii

După returul finale Challenge Cup contra Reale Mutua Fenera Chieri de la Timișoara, pentru C.S.M. Lugoj, la câteva zile doar, se reia în forță campionatul, în faza sa finală.

Sâmbătă, 25 martie, în faza I din Play-Off, sunt programate jocurile:

CSM Volei Alba Blaj (1)  – FC Argeș Volei Pitești (8)   –  A

CSM Târgoviște  (2)  – CSM București  (7)  – B

Rapid București (4)  – Dinamo București (5)  – D

meciul  dintre

CSM Lugoj  (3)  – CSO Voluntari (6)  – C,  fiind amânat cu o zi, la cererea echipei lugojene și cu aprobarea F.R.Volei.

Se joacă în sistem cel mai bun din 3 meciuri, cu două întâlniri pe terenul celei mai bine clasate formații.  În cazul calificării echipei lugojene, acesta poate disputa semifinalele campionatului național cu câștigătoarea din partida B (două meciuri pe terenul acesteia, unul pe teren propriu), în cealaltă semifinală urmând a se întâlni calificatele din partidele  A și D.

În aceste condiții, devine imperativă victoria la orice scor în primul meci pe care-l puteți urmări în Sala Sporturilor din Lugoj, cel în care vom avea ca adversar echipa cu care am realizat cele mai strânse și dramatice jocuri în acest campionat: CSO Voluntari,  grupare care ne-a învins cu 3 : 2 la Voluntari după ce am condus cu 2 : 0 și în fața căreia ne-am impus la Lugoj cu 3 : 2 după ce ne-a condus cu 2 : 0 ! Meciuri imprevizibile, în fața unui adversar valoros, care și-a adjudecat medaliile de bronz în ultima ediție de campionat. Care are, printre atu-uri, coordonatoarea Alice Kapelovies,  atacantele Eli Uattara, Dijana Vukovic, Nneka Onyejekwe și Silvana Chausheva și, în general, un spirit foarte bun de echipă.

Așa încât, chiar dacă e duminică seara, sau poate, pentru unii,  tocmai din acest motiv, vă invităm alături de noi la acastă partidă, ce poate fi startul către o nouă premieră pentru voleiul din Lugoj, în tentativa de a ajunge între primele patru echipe ale Romîniei în acest sezon !

Fiți, ca de obicei, alături de volei, alături de C.S.M. Lugoj !

Duminică, 26 martie, la Sala Sporturilor Ioan Kunst-Ghermănescu, cu începere de la orele 18,30:

C.S.M. Lugoj – C.S.O. Voluntari

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6637 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.