Volei, Divizia A 1, feminin. S-a pornit morișca

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

Pregătirile pentru Campionatul Național  2022-2023

La începutul acestei săptămâni s-a aflat și ultima necunoscută a ecuației de rezolvat în lotul C.S.M. Lugoj. Cu unsprezece sportive în lot care au parafat înțelegeri pentru sezonul voleibalistic 2022-2023, ultima mutare necesară a fost cooptarea unui al doilea coordonator de joc care să se alăture celui legitimat deja. Numele nou-apărut este al unei sportive românce cu experiență (foto 1), care a mai evoluat în prima ligă la Pitești, Craiova, Târgoviște, Medgi-dia și, ultimul sezon, Știința Bacău. Marina Anghelache (ex – Cojocaru) se află de acum în grupul care își desfășoară zilnic cele două antrenamente la Sala Sporturilor și va fi legitimată în următoarele zile. În consecință, distribuția pe care banca tehnică a Lugojului, alcătuită din antrenorii Ugljesa Segrt (principal), Marius Roșu și Dragan Grbic (secunzi), completați de Vasile Canea – preparator fizic, Mădălina Iftimie – fizioterapeut și Mircea Roșu – statistician, se prezintă în felul următor:

Coordonatori de joc: Tanja Grbic (Serbia), Marina Anghelache,

Extreme: Georgiana Popa, Ramona Rus, Yelisaveta Samadova-Ruban (Ucraina/Azerbaidjan),

Centrali: Daiana Roman, Andreea Gemănariu, Veronika Bezhandolska (Bulgaria),

Universali: Aliona Martiniuc (Rep. Moldova), Simina Străchinescu,

Libero: Silvija Popovic (Serbia), Adriana Popa.

Conform tradiției perpetuate în ultimul deceniu, voleiul organizează înaintea startului oficial un redutabil turneu internațional dotat cu Cupa CSM Lugoj. Competiția are loc în zilele de 30 septembrie, 1 și 2 octombrie și la aceasta vor fi prezente formațiile CSM Volei Alba Blaj, BRSE Bekescsaba (Ungaria), Spartak Subotica (Serbia) și, în calitate de gazdă, C.S.M. Lugoj.

Tot înainte de prima etapă de campionat, care se joacă în 29 octombrie, lugojencele au programată o deplasare în Ungaria, între 14 și 16 octombrie, la Bekescsaba, unde vor întâlni, pe lângă gazde, vicecampioanele țării vecine, și campioana de acum doi ani, Vasas Budapesta.

Supercupa României

În locul unei singure dispute, formatul de desfășurare a Supercupei României trece la reunirea primelor patru echipe ale campionatului, care se vor întâlni chiar cu o săptămână înaintea startului campionatului Diviziei A1, în perioada 22 – 23 octombrie 2022, în Sala Polivalentă din Mioveni. Acolo unde echipa antrenată în viitorul sezon competițional de cuplul Segrt-Grbic se va afla în compania Blajului, Târgoviștei și Voluntariului la o competiție care se joacă pentru prima oară în acest mod în România. Perechile din semifinale se vor stabili prin tragere la sorți.

Cupa României

În condițiile abandonului formației din Mioveni la star-tul întrecerii interne (neanunțat încă oficial, motiv pentru care echipa apare deocamdată în programări), chiar dacă desfășurarea etapelor publicată anterior va rămâne aceeași (în condițiile absenței unei grupări, dacă nu apar noutăți de ultimă oră, fiecare dintre echipe va avea câte o etapă liberă), a fost refăcută tragerea la sorți în Cupa României. În care primele patru clasate în sezonul 2021/ 2022 sunt calificate direct în turul doi, cel al sferturilor de finală. Lugojencele, care au încheiat campionatul pe locul 5, iau locul Medgidiei și evoluează direct în sferturile de finală, acolo unde întâlnesc într-o dublă manșă (8 martie – Lugoj și 18 martie – deplasare) învingătoarea dintre Știința Bacău (antrenor Florin Grapă) și Argeș Volei Pitești (antrenor Bogdan Paul).

Optimi: (tur 26.10., retur 21.12.2022)

joc 1: CS Știința Bacău – FC Argeș

joc 2: CS Dacia Mioveni  – CSM București

joc 3: CS Dinamo București – SCMU Craiova

joc 4: CS Univ. NTT DATA Cluj – CS Rapid București

Sferturi: (tur 08.03., retur 18.03.2023)

Învingătoare joc 3 – CSO Voluntari

CSM Volei Alba Blaj – Învingătoare joc 2

Învingătoare joc 4 – CSM Târgoviște

CSM Lugoj – Învingătoare joc 1

Turneul Final al Cupei României, va avea loc în 13 – 14 mai 2023.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.