Volei A1. Start în pregătire

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Întrucât în ședința Consiliului Director al F.R.Volei din 28 iulie s-a decis ca dată de start a competiției interne ziua de 17 octombrie, urmând ca la cea din 18 august să fie parafat, în principiu, sistemul competițional, era normal ca startul pregătirilor lotului de senioare al Clubului Sportiv Municipal să fie dat în cursul lunii august. Astfel, de câteva zile, sportivele secției de volei au intrat în program de reacomodare, împreună cu staff-ul tehnic. Antrenorii și cele cinci componente ale lotului provenite din Serbia se află în oraș din primele zile ale lunii, data de 6 august găsind parțial lotul la Sala Sporturilor, la primele ședințe de pregătire.

De altfel, având în vedere situația actuală, pentru a respecta întocmai prevederile actuale ale legislației privind activitatea în perioada delicată prin care (sperăm să) trecem, Clubul Sportiv Municipal – secția volei, în colaborare cu administratorul Sălii Sporturilor – Clubul Sportiv Școlar Lugoj – au elaborat necesarele proceduri stricte de acces și antrenament în Sala Sporturilor Ioan-Kunst Ghermănescu, în vederea reluării activității specifice, întrerupte brusc în martie. Deocamdată, evident, accesul în incinta sălii este permis doar unui număr stabilit și nominalizat în procedurile emise, cu triaj epidemiologic și repectarea normelor sanitare, la fiecare acțiune a lotului.

Cum am mai scris, antrenorii  Ugljesa Segrt (principal) și Dragan Grbic (secund) beneficiază, pentru sezonul competițional 2020/2021 de următoarea distribuție: Diana Balintoni (coordonator, căpitanul echipei), Bianca Albăstroiu (coordonator), Tamara Ignjic, Laura Petria, Georgiana Popa, Marija Zelenovic (extreme), Nina Kocic (universal), Adriana Popa, Patricia Bărbulescu (libero), Katarina Canak, Milena Koprivica, Andra Savu-Badiu (centrali). Alături de staff-ul tehnic enunțat se vor afla Vasile Canea (preparator fizic), Viktorija Fedko (fizioterapeut) și Mircea Roșu (statistician).

Există trei variante de sistem competițional propuse la nivelul primei ligi: prima identică celei din sezonul trecut (tur-retur 22 etape, Play-Off 1-6, Play-Out 7-12), a doua cu tur-retur 22 etape, Play-Off 1-4, Play-Off 5-8, Play-Out 9-12, a treia doar tur-retur 22 etape, dacă se vor produce perturbații în calendar în condițiile apariției de infectări care să ducă la eventuale amânări numeroase de partide. Decizia se ia, în principiu, peste o săptămână, campionatul trebuind a se încheia la final de aprilie, datorită calendarului internațional încărcat al loturilor naționale în competițiile europene și mondiale. 

Se urnește și Europa

Beziers VB (Franța), SC Dresda (Germania), Olympiacos Pireu (Grecia) și THY Turkish Airlines Istanbul (Turcia) sunt cele patru cluburi care s-au oprit în semifinalele Challenge Cup, competiție pe care învingătoarea Lugojului în optimi, gruparea turcă antrenată de Marcelo Abbondanza, avea șanse reale de a o câștiga. Ghinion, însă, deasemenea în Liga Campionilor și în CEV și Challenge Cup oprindu-se la modul obiectiv finalizarea întrecerilor, se speră la un parcurs normal măcar în ediția 2020-2021. Acolo unde România va avea două echipe – CSM Târgoviște și Știința Bacău în CEV și trei – CSM VA Blaj, Dinamo București și CSM Lugoj în Challenge Cup. Deoarece primele două clasate în campionatul intern au preferat să nu continue în vitrina de lux a campioanelor din motive financiare în primul rând, strategice în al doilea (cel puțin Blajul, trupă condusă în continuare de Darko Zakoc care a și declarat obiectiv internațional adjudecarea Challenge Cup în 2021 !). Tragerea la sorți în toate competițiile continentale va avea loc în 21 august, în Luxemburg, la sediul Confederației Europene de Volei, și poate fi urmărită live pe Facebook și YouTube.

Vom reveni. Țineți aproape de volei!

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.