Volei A1. Concluzii de final (III): Mureșul, surpriză între… dezamăgiri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

C.S.U. Belor Galați

Dan H. BRUDIU

Încheiem în această ediție retrospectiva sezonului trecut cu grupul formațiilor participante în Play-Out, echipe dintre care s-au ales, după meciuri dramatice, cele două retrogradate din prima ligă. Care n-au fost cele creditate cu șansele cele mai mici înaintea întrecerii finale, Tg.Mureșul reușind o revenire extrem de spectaculoasă înaintea celor două manșe de Play-Out și salvându-se in extremis.

C.S.U. Belor Galați, 39 p, 28 jocuri, 13 victorii, 15 înfrângeri, setaveraj 50 : 53

C.S.U. Belor Galați

Plasare deloc scontată a gălățencelor, care porniseră la drum având ca obiectiv zona superioară a clasamentului și dispunând de câteva atu-uri incontestabile: internaționalele croate Vukasovic și Bozicevic, trei bulgăroaice bune – Saykova, Becheva și Shahpazova, muntenegreanca Lakovic, brazilianca Talida do Nascimento, Anamaria Berdilă, Sorina Miclăuș și Adina Roșca. Un lot de sportive cu experiență, conduse de pe banca tehnică de Bogdan Paul, o altă garanție a unui parcurs de calitate al echipei de la malurile Dunării. Din păcate pentru gruparea în galben-verde, câteva rezultate surprinzătoare au scos echipa din calculele calificării în Play-Off 2, acolo unde valoarea lotului ar fi permis, cred, clasarea în condiții normale. Asta și datorită finișului Lugojului, Voluntariului și Rapidului, urmăritoarele din retur ale Bacăului, calificate în bloc în faza medie a clasamentului după retur.

C.S.U. Medicina Tg.Mureș, 25 p, 28 jocuri, 8 victorii, 20 înfrângeri, setaveraj 32 : 67

C.S.U. Medicina Tg.Mureș

O altă echipă cu buget mare și evoluție necorespunzătoare în faza regulată a campionatului, chiar dacă lotul a fost populat cu destule nume interesante, cum ar fi americancele Witt și Paige, sârboaicele Jovanovic și Pavlovic, muntenegrencele  Dzakovic (Mitrovic din retur) și Cvijovic, turcoaica Gercek, azera Simoniia și talentatele Raisa Ioan și Karina Murariu. Pe final de retur și, în special în cele două turnee din Play-Out, mureșencele conduse de sârbul Predrag Zukovic au reușit o serie excelentă de cinci victorii din șase jocuri, trecând peste argeșence, favoritele pentru poziția a zecea salvatoare.

F.C. Argeș Volei Pitești, 22 p, 28 jocuri, 7 victorii, 21 înfrângeri, setaveraj 28 : 66      

FC Argeș Volei Pitești

Paradoxal, chiar dacă diferența dintre victorii și eșMarea învinsă a zonei inferioare a clasamentului, în ciuda experienței superioare față de principala sa urmăritoare. Sportive ca Nina Jakic și Daniela Lupescu (ambele trecute pe la CSM Lugoj în trecut), unul dintre sportivele libero de valoare ale României – ex-dinamovista Țucmeanu, bulgăroaicele Doshkova și Varbanova, sârboaica Komljenovic și croata Brletic n-au trecut testul de anduranță al unui campionat dificil, desfășurat în condiții speciale, terminând greu, în primul rând fizic, campionatul. Antrenor: Cristina Zanfir.

Universitatea NTT Data Cluj, 6 p, 28 jocuri, 3 victorii, 25 înfrângeri, setaveraj 16 : 81

Universitatea NTT Data Cluj

Dezamăgitoare prestația clujencelor în ediția de campionat 2020-2021, dar încă o confirmare a faptului că, din păcate, doar cu sportive românce în componență, fi ele și de valoare, șansele reale de supraviețuire sunt aproape nule. Antrenoarele Luminița Trombițaș și, ulterior, Liliana Bogendorfer au mizat pe omogenitatea unui colectiv în care Sabina Miclea, Adina Stanciu, Gabriela Dancu, Melinda Hușanu, Raluca Bucur-Cocoș și Simina Străchinescu dețineau destule argumente pentru o evoluție superioară în fața unor adversari, e drept, mai bine cotați. N-a fost așa, clujencele urmând a evolua din sezonul viitor, după mulți ani, în liga secundă.

Recapitulând, ierarhia finală a campionatului în ediție 2020 – 2021:

 • CSM Târgoviște – campioană națională – calificată în preliminariile Champions League
 • CSM Volei Alba Blaj – vicecampioană națională – CEV Cup
 • CS Dinamo București – CEV Cup
 • CS Medgidia – Challenge Cup
 • CSM Lugoj – Challenge Cup
 • CSO Voluntari – BVA Cup
 • CS Rapid București
 • CS Știința Bacău
 • CSU Belor Galați
 • CSU Medicina Tg.Mureș
 • FC Argeș Volei Pitești
 • Universitatea NTT Data Cluj

În urma turneului de promovare în prima ligă desfășurat la Craiova, au obținut dreptul de a evolua în elită din sezonul 2021-2022 cluburile SCMU Craiova (antrenor Lucian Zlotea) și ACS Volei Turda (antrenor Bogdan Tănase).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.