[Video] Un poliţist a oprit o maşină în trafic, dar a rămas perplex când a văzut că vehiculul nu avea şofer

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Întâmplare inedită pe străzile din San Francisco. Un poliţist care a oprit o maşină în trafic a rămas perplex când a observat că vehiculul tras pe dreapta nu avea şofer!

După câteva secunde de nedumerire, poliţistul s-a întors cu spatele, iar maşina şi-a continuat drumul. Incidentul i-a amuzat pe cei care au asistat la scenă, iar videoclipul a ajuns viral pe reţelele sociale.

Este vorba de o maşină Chevrolet Cruise, sută la sută autonomă. Modelul a primit autorizaţia de a duce angajaţii acasă şi la muncă, în San Francisco. Poliţistul a oprit maşina pentru că nu avea farurile aprinse.

Cei de la compania Cruise, deţinută de General Motors, au explicat că maşina nu voia să fugă de poliţie, ci pur şi simplu a căutat un loc mai sigur pentru a staţiona, iar problema farurilor a fost o eroare umană, de programare.

Maşinile sunt dotate cu senzori de sunet performanţi care pot diferenţia sunetele emise de sirenele Poliţiei, Ambulanţei sau Pompierilor şi sunt programate să acţioneze în funcţie de cum o cere situaţia.

Experţii auto spun că vehiculele autonome au nevoie de mai multe retuşuri până când se vor comporta în trafic asemenea celor conduse de oameni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.