Vezi aici cum să-ți alegi modelul de covor potrivit casei tale!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Găsirea tipului potrivit de covor pentru casa ta poate fi o sarcină epuizantă. Atunci când faci alegerea trebuie să iei în considerare designul, materialele și aspectul natural al acestora pentru a înțelege dacă sunt o alegere potrivită atât ca aspect cât și ca durabilitate.

Când cauți covorul perfect pentru casa ta, fie că este camera de zi, dormitorul sau holul, trebuie să echilibrezi calitatea și confortul, iar economiile tale  nu trebuie sa aibă prea mult de suferit.

Gândește-te unde vrei sa îl plasezi, cât trafic este în locul respectiv, în ce măsură va fi expus murdăriei și cel mai important, care este starea sau ambientul pe care vrei să-l oferi încăperii respective.

Cel mai important lucru atunci când alegi un material de covor este dacă preferi materialele naturale sau sintetice. Ambele au avantajele lor, așa că în mare parte totul se reduce la alegerea personală și la buget.

Iată trei modele de covoare ideale pentru locuința ta

1. Covor din lână

Lâna a fost folosită de mult timp în fabricarea covoarelor și este încă considerată cea mai bună fibră de covoare. Este rezistent la pete și are o senzație de lux. Lâna este durabilă, moale, caldă și își păstrează aspectul. Sunt disponibile atât covoare 100% lână, cât și amestecuri sintetice 80/20 sau 50/50. Ultimele două pot fi potrivite pentru spații cu trafic intens, cum ar fi coridoare și holuri mai mici. Covoarele din lână naturală sunt fabricate fără substanțe chimice sau aditivi, ceea ce le face ideale pentru cei cu alergii sau sensibilități chimice. Cu toate acestea, deoarece lâna este un material natural, este sensibilă la mucegai. Prin urmare, lâna nu este potrivită pentru zonele în care umiditatea ridicată.

2. Covor acrilic

Adesea este prezentat drept „lână sintetică”, deoarece oferă senzația și aspectul lânii la o fracțiune din preț. Cu toate acestea, nu este un material durabil și nu rezistă în trafic intens. Unele modele sunt chiar amestecate cu lână. Materialele acrilice pot deveni maronii atunci când intră în contact cu substanțe chimice alcaline găsite în detergenți. Covorul acrilic este complet imun la moliile enervante care, în mod natural atacă alte timpuri de covoare, deoarece este fabricat din materiale sintetice, moliile vor sta la distanță. Dacă vrei un astfel de covor de calitate, încearcă cu încredere covoarele de pe Homelux.ro și îți vei mulțumi singur/ă pentru alegerea făcută!

3. Covor din poliester

Poliesterul este apreciat pentru capacitatea sa de a păstra culorile vibrante, rezistente la decolorare. Fiind o fibră artificială, fibra este mai hipoalergenică decât alte fibre. Poliesterul este o fibră cu celule închise, deci respinge lichidele, iar acest lucru face mai greu ca murdăria și apa să deterioreze fibrele. Spre deosebire de covorul din nailon, covorul din poliester creează puțină electricitate statică și, în același timp, are o senzație de moliciune sub picior. Covorul din poliester este disponibil pe site-ul celor de la Homelux.ro într-o gamă largă de culori, stiluri, texturi și modele, potrivit pentru orice stil de amenajare interioară pentru care ai opta.

Așadar, ai la dispoziție diferite opțiuni din care să alegi covorul perfect pentru tine și casa ta, pentru a te bucura de calitate, confort dar mai ales siguranță și durabilitate.

Sursa foto: Pixabay.com

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.