A descoperit o adevărată comoară după câteva ore de căutări cu un detector de metale

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un bărbat cu un detector de metale a făcut o descoperire incredibilă lângă un sat din sud-vestul Angliei. După câteva ore de căutări, a găsit un inel medieval cu diamant în „stare aproape perfectă” în valoare de aproximativ 47.000 de euro.

David Board, de 69 de ani, a găsit inelul la a doua încercare de a deveni vânător de comori. În anii 1970 a colindat toate plajele locale, dar nu a găsit nimic de valoare, așa că a renunțat. A reluat activitatea în 2019. În a doua zi de căutări, când era aproape să renunțe definitiv, detectorul i-a dat semnalul că a descoperit ceva.

Inițial a crezut că e doar o bucățică de fier vechi, dar când a ajuns acasă și-a dat seama că găsise un inel deosebit. E în „stare aproape perfectă”, a declarat Nigel Mills, specialistul în monede și antichități de la Noonans, casa de licitații. Bijuteria este formată din două benzi împletite, pentru a simboliza uniunea conjugală, și un diamant.

În interior are o gravură în franceza medievală: „Ieo vos tien foi tenes le moy”. În traducere: „Îți păstrez credința, păstreaz-o pe a mea”. Datorită locului descoperirii și a calității inelului, experții presupun că este verigheta lui Joan Brook, dăruită de soțul ei, Thomas Brook.

Căsătoria lor din 1388 a îmbogățit familia Brook, pentru că Joan era văduva lui Robert Cheddar, un bogat comerciant de stofe și primar în Bristol, oraș din vestul Angliei. Acum, inelul medieval cu diamant a primit numele „Lady Brook” și va fi scos la licitație pe 29 noiembrie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.