Vasile Stoica, Cetățean de Onoare al Municipiului Lugoj, a încetat din viață la doar 49 de ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lugojeanul Vasile Stoica, temerarul sportiv care a străbătut lumea într-un scaun cu rotile acţionat manual și care are în palmares și o performanță de Cartea Recordurilor, a încetat din viață, la doar 49 de ani. Vasile Stoica s-a stins din viață astăzi, 24 iulie, în jurul orei 12, în urma unui infarct miocardic, la doar patru zile după ce a participat la tradiționala competiție pentru persoanele cu dizabilități, Cupa Ana Lugojana, unde a obținut patru medalii, clasându-se pe locul I la aruncarea greutății, pe locul II la atletism-100 de metri și tenis de masă, și pe locul III la aruncarea suliței.

Cetățean de onoare al municipiului Lugoj, Vasile Stoica a intrat în Cartea Recordurilor în octombrie 2001, după ce a parcurs în căruciorul cu rotile 132 de kilometri în 24 de ore, și are în palmares, printre alte expediții, Turul Europei (în 1995), Turul lumii (1998-1999), dar și 3.800 de kilometri străbătuți, în 66 de zile, pe celebra „Route 66” care uneşte Los Angeles de Chicago (în 2003).

Vasile Stoica, unul dintre cei mai cunoscuți lugojeni la nivel mondial, a suferit un infarct, medicii nemaiputând să îl salveze.

Cunoscut ca un sportiv dedicat, Vasile a participat până în ultimele clipe ale vieții la competiții dedicate persoanelor cu dizabilități.

A fost Cetățean de Onoare al Municipiului Lugoj, dar și ambasador al României în străinătate. Având doar 49 de ani la momentul în care a plecat din această lume, comunitatea din care făcea parte este șocată de vestea tragică pe care a primit-o.

„A făcut infarct astăzi la prânz. Era acasă, a venit ambulanța, dar din păcate nu a mai putut face nimeni nimic. El era cardiac, avea și probleme cu ficatul și altele. Din 2013, de când a trecut printr-o despărțire, el a fost mai depresiv, nu își lua tratamentul și obișnuia să bea mult. Noi am încercat să îi explicăm că nu e bine, dar din păcate nu am reușit să îl convingem să renunțe la băutură”,

a declarat pentru Lugojeanul.ro Dorina Vărgatu, preşedintele Asociaţiei Handicapaţilor Fizic Lugoj.

Vasile Stoica avea doi frați și două surori.

„Nu am văzut o mai mare dorință de a trăi, de a te bucura de viață, așa cum o fac persoanele cu dizabilități, care știu să prețuiască viața și bucuriile ei”,

spunea în articolele sale colegul nostru Mircea Anghel, adăugând că prin realizările sale Vasile Stoica rămâne un exemplu pentru noi, ceilalți, cei care acum îi supraviețuim.

Dumnezeu să-l odihnească!

Trupul său este depus la capela cimitirului de pe strada Făgetului, iar vineri, la ora 18,00, va avea loc înmormântarea la Cimitirul de pe strada Făgetului.

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.