Tot ce trebuie să știi despre anonimitate prin VPN

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Încă de la apariția internetului, oamenii din întreaga lume au început să își piardă caracteristicile de persoane private sau anonime, postând pe internet aproape tot ceea ce fac într-o zi. De la ce mâncare mănâncă, la unde merg și ce fac, totul este pus pe internet, pe rețelele de socializare, pe bloguri sau site-uri de profil. În ultima vreme însă, oamenii au început să înțeleagă importanța anonimității pe internet.

Noile legi protejează viața privată și anonimă pe internet, însă nu pot face totul pentru utilizatori. Tocmai din acest motiv, există servicii care îți oferă intimitate asigurată cât timp tu navighezi pe internet, indiferent de ce site-uri ai accesa. Datele tale sunt păstrate secrete, iar istoricul tău de navigare este doar la dispoziția ta. Poți obține toate aceste beneficii dacă optezi pentru un serviciu VPN.

 

Anonimitate prin VPN

Dacă vrei să obții anonimitate prin VPN, tot ce ai de făcut este să descarci o aplicație de VPN de la un furnizor de servicii care îți convine ca preț și ofertă, să o instalezi și să te loghezi pe net prin această aplicație. Stai anonim pe internet și nu-ți mai bați capul cu alte programe de protecție, pentru că datele tale sunt la loc sigur de cei care, dintr-un motiv sau altul, vor să aibă acces la acestea.

Furnizori precum ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost și mulți alții te transformă, cu doar câteva click-uri, într-un anonim pe internet. Aceste servicii reușesc să îți ofere caracteristica de anonim pe net datorită rețelei de servere de tip VPN care lucrează la a-ți masca adevărata identitate atunci când tu te plimbi dintr-un colț în altul al internetului.

Acest lucru este posibil datorită serverelor VPN. Odată ce te loghezi la o rețea de tip VPN, adresa ta IP prin care poți fi identificat pe net este schimbată cu una oferită de serverul VPN. Oriunde ai ajunge pe internet cu această nouă adresă, nu vei putea fi descoperit datorită faptului că adresa ta IP reală este secretă. Astfel, ești complet anonim pe internet și te poți bucura de toate beneficiile acestui “privilegiu” pe care utilizatorii fără un serviciu de VPN activ nu îl au.

La ce e de folos să fiu anonim pe internet?

Cel mai important aspect este cel legat de protejarea identității. Zi de zi apar din ce în ce mai multe știri despre furtul în masă de identități, baze de date furate de hackeri și distribuite la liber pe internet sau vândute pe sume uriașe de bani. De asemenea, identitatea înseamnă și propria persoană, dar și datele bancare pe care le dețineți, parolele de la serviciile de email sau conturile de social media și în general tot ce ține de persoane online.

Un alt aspect important este cel legat de hărțuirea online. Internetul oferă tuturor posibilitatea de a se exprima în mod liber. Din păcate însă, unele țări nu sunt mare admiratoare ale acestei libertăți, continuând să îi blameze pe unii concetățeni pentru faptul că își spun dramele și necazurile în mediul online. Datorită anonimității de care se bucură cetățenii care accesează internetul printr-un serviciu de tip VPN, aceștia pot să își spună păsurile online chiar și din cele mai severe regimuri politice ale lumii, identitățile lor fiind acoperite de rețeaua VPN.

O altă categorie de oameni care beneficiază de pe urma anonimității pe internet sunt cei care au nevoie de informații sensibile, disponibile public, dar care le-ar putea periclita imaginea publică. De exemplu, sunt cei care își caută orientarea sexuală, un subiect catalogat ca fiind tabu în multe țări. De asemenea, întrebările medicale pot fi un subiect tabu, despre care unii oameni nu vor să își dezvăluie public problemele până nu înțeleg ce li se întâmplă.

În concluzie, anonimitatea pe internet este un lucru benefic pentru cei care într-adevăr au nevoie să-și păstreze datele personale anonime. Aceste beneficii nu trebuie însă confundate cu o portiță spre ilegalități.

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.