Vaccinul împotriva coronavirusului vine de la Timișoara! Ce au reușit cercetătorii de la OncoGen

Cercetătorii de la OncoGen vin cu vești bune. Munca lor a început să dea rezultate și au reușit să sintetizeze un vaccin împotriva Covid-19, iar de astăzi au început și testele. Vorbim în prezent de 1.000 de doze.

Medicul Virgil Păunescu susține pe Facebook că munca lor a fost copiată de cercetătorii chinezi, care și-au însușit formula creată de cercetătorii OncoGen Timișoara.

„Am luat hotărârea de a NU patenta această tehnologie pentru producerea vaccinului împotriva Covid-19 (inca de acum doua luni), tocmai pentru că situația este extrem de gravă și am bănuit încă din Ianuarie că ne îndreptăm spre o pandemie. Intenția noastră a fost să punem la dispoziție CÂT MAI REPEDE rezultatele noastre, altfel am fi fost nevoiți să așteptăm cel puțin un an (probabil mai mult) pentru obținerea unui patent și să ținem ascunse toate cercetările noastre (…) Ceea ce ne-a deranjat este că aceeași țară care în Februarie ne cerea ajutorul, și-a însușit rezultatele muncii noastre în luna Martie și și-a rezervat dreptul de proprietate asupra întregii cercetări, deși noi am publicat primii și în întregime această tehnologie; adică au pus și restricții de proprietate pe ceea ce fusese deja publicat de noi. Evident contestăm această lucrare inspirată din munca noastră”, susține Virgil Păunescu.

(sursa)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.