Ursul Hank the Tank a fost prins după ce a dat 21 de spargeri și a băgat spaima în californieni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Hank The Tank, ursul de 227 de kilograme din California, a fost capturat după 21 de „spargeri”, scrie BBC. Hank, care este de fapt femelă, va fi mutată într-un sanctuar din Colorado.

Din 2022 şi până în prezent, ursul de 227 de kilograme ar fi intrat în 21 de case din regiunea Lacului Tahoe. Hank, care este de fapt femelă, va fi mutată într-un sanctuar din Colorado, iar cei trei pui ai săi ar putea fi transferaţi într-un alt adăpost din Sonoma.

Potrivit autorităţilor, ursul a fost capturat în siguranţă, iar după un control medical amănunţit va fi trimis în Colorado. Deşi relocarea nu este „o opţiune obişnuită” în astfel de cazuri, faima lui Hank au determinat autorităţile să o cruţe.

„Având în vedere faima acestui urs și riscul semnificativ al unui incident grav care implică animalul, autorităţile au recurs la o soluție alternativă pentru a-i proteja familia, precum și pe oamenii din comunitatea South Lake Tahoe”, se arată în comunicat.

Cei trei pui ai lui Hank vor fi duși într-o altă unitate din Petaluma, California, „în speranța că vor putea întrerupe comportamentele negative pe care le-au învățat de la scroafă și vor putea fi returnați în sălbăticie”. Pe Twitter, guvernatorul statului Colorado, Jared Polis, a glumit că lui Hank ar trebuit să i se schimbe numele în „Henrietta the Tank”.

Inițial, se credea că Hank a fost responsabil pentru peste 40 de spargeri, dar probele ADN au demonstrat că spargerile au fost, de asemenea, opera a cel puțin alți doi urși cu un apetit uriaş pentru hrana umană. Această descoperire i-a determinat pe oficialii din California să asigure publicul că „niciun urs nu va fi eutanasiat, rănit sau mutat într-o grădină zoologică”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.