Un strop de culoare printre mii de cărți. Lucrări de renovare la Biblioteca Municipală Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Din acestă toamnă, Biblioteca Municipală Lugoj își așteaptă cititorii cu cărți interesante din diferite domenii de activitate, așezate pe rafturi noi, care le-au înlocuit pe cele existente, vechi de aproximativ 50 de ani. Au fost achiziționate în jur de 50 de rafturi, atât la secția pentru adulți, cât și la cea pentru copii. Vorbim de rafturi colorate și rezistente care vor aduce mai multă viață în instituția lugojeană de cultură. Pe lângă rafturi, interiorul bibliotecii a fost îmbogățit cu piese de mobilier, cum ar fi mese, scaune sau  rafturi mobile. Investiția s-a făcut cu bani de la bugetul local.

 În cadrul secției pentru împrumut adulți, dar și pentru împrumut pentru copii și tineret, cărțile sunt așezate în rafturi noi. Aceste rafturi întregesc patrimoniul bibliotecii din această toamnă, sunt rafturi rezistente, sunt rafturi frumoase care inspiră, care aduc bună dispoziție, pentru că sunt colorate. Am făcut această comandă, preferând rafturile colorate, în defavoarea celor tradiționale, clasice, tocmai pentru a da o notă nouă unei clădiri istorice, cum este clădirea Bibliotecii Municipale și cred că cititorii noștri se vor simți mult mai bine, mai confortabil, de a fi primiți într-un mediu prietenos, într-un mediu în care cărțile le zâmbesc din aceste rafturi noi și frumoase”, a declarat Henrieta Szabo, directorul Bibliotecii.

Pe lângă moblier, clădirea bibliotecii a fost zugrăvită în culori calde, au fost efectuate diferite lucrări de reamenajare, iar acoperișul a fost reparat.

 S-au efectuat zugrăveli, pardoseli cu gresie, lucrări de vopsitorie, s-au zugrăvit holurile în culori calde, frumoase, primitoare și nu în ultimul rând am efectuat niște reparații la acoperișul clădirii care era deteriorat în urma intemperiilor meteorologice. Sunt lucrări care aduc un aspect primitor și pe de altă parte întâmpină cititorul nostru și ne bucurăm și noi cei care lucrăm la bibliotecă de acest mediu cald și prietenos care a fost creat datorită acestor lucrări”, a completat Henrieta Szabo.

Chiar în aceste zile lucrările de sortare a cărților și de rearanjare a lor pe rafturi este în plină desfășurare. Angajatele bibliotecii nu au o misiune deloc ușoară, având în vedere că este vorba de nu mai puțin de 25.000 de volume.

Alina DAMIAN

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.