Un pușcăriaș a imitat un miliardar la telefon și i-a furat 11 milioane de dolari din cont

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Din închisoarea aflată la 70 de kilometri de Atlanta, Arthur Lee Cofield, care execută o condamnare de 14 ani pentru jaf armat, a sunat la Corporația Charles Schwab și s-a dat drept Sidney Kimmel, un miliardar de 94 de ani din industria fashion care a produs filme precum „Moneyball”, „United 93” și „Crazy Rich Asians”. Cofield a vorbit cu un reprezentant al companiei ca să deschidă un cont curent.

După ce pușcăriașului i s-a spus că are nevoie de un act de identitate și o factură la utilități, un alt conspirator i-a trimis pe telefon o poză cu permisul de conducere al lui Kimmel și una cu o factură, potrivit procurorilor.

Cofield a fost atât de convingător la telefon încât a reușit să convingă gigantul financiar să transfere 11 milioane de dolari din contul lui Kimmel unui comerciant de metale prețioase din Idaho pentru a achiziționa 6.106 monede de aur.

Deținutul a folosit un telefon de contrabandă pentru a angaja o firmă de securitate care să transporte monedele cu un avion. După ce monedele de aur au fost livrate, Cofield a cumpărat o vilă cu 4,4 milioane de dolari.

Directorul penitenciarului în care era închis Arthur Lee Cofield a spus că deținutul este „un individ perspicace și foarte inteligent care ar putea să îți fure milioane [de dolari]”.

Cofield, în vârstă de 31 de ani, a fost acuzat că a conspirat pentru a comite frauda bancară, de furt de identitate și spălare de bani și a pledat nevinovat.

Anumite detalii despre schema lui Cofield rămân neclare: documentele nu explică de ce Kimmel a fost ținta deținutului și nu se știe cum infractorul, care se confruntă și cu acuzații de tentativă de omor într-un caz separat, a reușit să facă rost de un telefon despre care procurorii spun că a fost ascuns în celula sa din închisoare.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.