Un oraș italian pitoresc oferă 30.000 de euro celor care vor să se mute acolo

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru a-și atrage noi rezidenți care să repopuleze o serie de orășele aproape abandonate și care să conserve comorile arhitecturale, mai multe administrații locale italiene au avut în anii recenți tot felul de inițiative despre care a scris presa din toată lumea și pe care mulți oameni le-au luat în calcul.

În unele orașe casele – e drept, cam dărăpănate – au fost scoase la vânzare cu 1 euro, iar în altele au fost oferite gratuit. În decursul anilor au apărut mai multe tipuri de oferte, toate avantajoase din punct de vedere material, iar mulți oameni, chiar și de peste ocean, au fost dispuși să se relocheze.

Orașul Presicce, foarte pitoresc, situat în însorita regiune Puglia, este ultimul care a venit cu o ofertă tentantă. Autoritățile locale au anunțat că sunt dispuse să le dea și câte 30.000 de euro celor care vor să cumpere una din casele abandonate din oraș și care vor să se stabilească aici.

Casele scoase la vânzare au prețuri de aproximativ 25.000 de euro, însă, ca și alte proprietăți ieftine scoase la vânzare în Italia, au fost abandonate de multă vreme de proprietari și au nevoie de reparații.

Totuși, efortul merită pe deplin, pentru că Presicce, situat în tocul cizmei italiene, se află într-o zonă foarte pitorească, aproape de plajele cu nisip fin din Santa Maria di Leuca.

Autoritățile speră că oferta va aduce noi rezidenți în orașul depopulat, unde nou-născuții sunt mai puțini de la an la an. „Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate.

Finanțarea va fi împărțită în două: pentru cumpărare și pentru reparații, dacă este necesar”, a spus consilierul local Alfredo Palese. Primăria a lansat și beneficii fiscale pentru înființarea de noi activități comerciale și alocații pentru familiile cu copii.

Pentru a beneficia de suma de 30.000 de euro, cumpărătorii trebuie să își stabilească reședința în Presicce, un orașel foarte pitoresc, cu o istorie veche. E cunoscut și ca „orașul aurului verde” datorită plantațiilor de măslini care produc ulei extravirgin premium.

Carmen BIZĂU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.