Indonezia vinde peste 100 de insule nelocuite. Zona urmează să fie dezvoltată pentru turism

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Indonezia scoate la licitaţie un grup de peste 100 de insule tropicale nelocuite şi pune la dispoziţia cumpărătorilor experţi în dezvoltare turistică, pentru ca insulele să poată fi transformate în resorturi.

Cele 100 de insule sunt răspândite pe o suprafaţă de 10.000 de hectare, au împreună aproximativ 150 de kilometri de plaje cu nisip alb şi sunt situate la nord-est de Bali, în inima „Triunghiului de Corali”. „Fiecare miliardar poate deține propria sa insulă, dar numai unul poate avea oportunitatea de avea peste o sută de insule”, a declarat Charlie Smith, reprezentantul casei de licitaţii Sotheby’s, care se așteaptă ca ofertele să fie “semnificative”.

Participanţii trebuie să depună însă o garanţie de 100.000 de dolari, pentru a dovedi că au intenţii serioase. Licitaţia va avea loc între 8 şi 14 decembrie.

Rezervaţia Widi include, pe lângă plaje, păduri tropicale, mangrove, lagune şi lacuri. Lanţul de insule are unele dintre cele mai sănătoase ecosisteme de corali, dat fiind că apele nu au fost exploatate nici prin foraje, nici prin pescuit industrial.

Pot fi găsite aici balene albastre, rechini-balenă şi sute de specii de mamifere marine, peşti, păsări, insecte şi şopârle. Intenţia guvernului indonezian este ca ecosistemul să fie cât mai puţin afectat de turism, motiv pentru care a apelat la experţi în dezvoltare care să le propună cumpărătorilor modele de eco-turism.

„Rezervaţia Widi este cu adevărat una dintre cele mai frumoase privelişti din toată Asia. A fost o onoare să concep o viziune unică de eco-staţiuni special pentru Widi”, a declarat Bill Bensley, unul dintre experţii implicaţi în proiect. Achiziţia de insule nelocuite a luat avânt în ultimii ani.

Shakira şi Leonardo DiCaprio se numără printre cei care ar deţine astfel de proprietăţi minunate.

Preţul unei insule pustii nu este unul exorbitant, spun companiile care intermediază astfel de achiziţii. Însă costurile mari apar ulterior, deoarece proprietarii trebuie să asigure şi canalizarea, electrificarea şi alte lucrări de infrastructură pentru ca insulele să fie locuibile.

Accesul către insulele din Rezervaţia Widi va fi posibil doar cu avioanele private.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.