Un nou concediu: 10 zile libere. Se dublează durata concediului paternal

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Veşti bune pentru foarte mulţi români! Un proiect de ordonanţă de urgenţă prevede 10 zile libere pentru persoanele care beneficiază de acest tip de concediu. Este vorba, mai exact, despre modificări aduse la zi în legislaţia naţională, potrivit unei directive europene publicate în 2019. Adică se dublează durata concediului paternal. Dacă până acum concediul respectiv avea doar 5 zile lucrătoare, acum durata acestuia va creşte la 10 zile lucrătoare.

Este vorba despre concediul paternal, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea acestuia urmând să ajungă pe masa Comisiei de Dialog Social. Proiectul de ordonanţă de urgenţă a fost iniţiat de către Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale şi trebuie adoptat de Guvern pentru a intra oficial în vigoare. Legea 210/1999 va fi astfel modificată, iar prima măsură vizează dublarea duratei standard a concediului paternal, de la 5 la 10 zile lucrătoare.

Bărbaţii care se află în timpul serviciului militar beneficiază şi ei de un astfel de concediu paternal, sub forma unei permisii. În prezent, vorbim despre 7 zile lucrătoare, însă durata va creşte şi în acest caz tot la 10 zile lucrătoare.

O familie calatoreste cu avionul

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.