Un medic lugojean, prins în flagrant când primea bani de la o pacientă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Problemele de la Spitalul Municipal Lugoj nu par să se sfârșească. După ce săptămâna trecută o pacientă acuza comportamentul inuman al angajaților, acum medicul Flaviu Ioan Bondar a fost ridicat de către procurori și polițiști, după ce ar fi fost prins în flagrant primind de la o pacientă o sumă de bani pentru serviciile sale. După cum informează Lugojeanul.ro, medicul lucrează la secția de Obstretică-Ginecologie a Spitalului Municipal din Lugoj. Surse din spitalul lugojean susțin că, polițiștii s-au sesizat după o plângere făcută de către pacientă.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, în data de de 23 martie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul F.I.B. sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de luare de mită. În fapt, a fost reținut că, în data de 23 martie, în jurul orei 09.00, în vederea efectuării unui control medical de către inculpat, martorul denunțător i-ar fi remis acestuia, la finalul examinării medicale, un plic conținând suma de 300 de lei. În aceleași împrejurări, pe timpul discuțiilor purtate între inculpat și martorul denunțător, inculpatul ar fi confirmat primirea de la martorul denunțător și în cursul anului trecut a sumei de 100 de lei, în schimbul efectuării unui control medical. Cercetările continuă, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor”,

ne-a declarat Gordana Bogosov, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Primarul îi cere demisia de la spital

Medicul Flaviu Ioan Bondar, prins în flagrant, marți, 23 martie, primind 300 de lei de la o pacientă nu a fost reținut și va fi cercetat în libertate, după cum ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. Contactat de Lugojeanul.ro, Bondar nu a dorit să facă prea multe declarații, însă se consideră nevinovat.

„Nici nu știu dacă am voie să vorbesc, este o anchetă în curs…nu am nimic de declarat, până nu o să se lămurească lucrurile. Nu știu dacă pot să dau detalii sau nu! Eu nu am condiționat, nu am cerut nimic la pacientă…nu știu, nu-mi explic! Eu nu am cerut nimic! Nu am cerut niciodată în viața mea nimic de la un pacient”, a spus medicul.

Întrebat de ce a luat banii, Flaviu Ioan Bondar susține că pacienta i-a lăsat pe masă. Despre primul episod în care ar fi primit bani, anul trecut, de la aceeași pacientă, medicul spune că nu-și amintește când și dacă s-a întâmplat.

Pe de altă parte, primarul Lugojului, Claudiu Buciu, spune că va cere ca medicul să fie demis, indiferent de ce se va întâmpla cu el în instanță.

„Vă spun foarte sincer, căutăm soluții, dacă domnul medic nu-și va da demisia din cadrul spitalului, căutăm soluții să-l demitem! Eu nu tolerez astfel de comportamente. Nu mă interesează prezumția de nevinovăție, în cazul dânsului și nici în alte cazuri. Atunci când asupra ta planează astfel de suspiciuni și fapte, nu mai ai ce să cauți în sistemul public. Poți să te suspenzi sau să faci altceva. Îi rog pe toți medici din spital să înțeleagă că vin la ei oamenii care de multe ori nu au bani de mâncare și nu au de unde să mai scoată niciun ban pentru tratamentul medical. Vreau să-i rog să refuze și atunci când un pacient dorește să le ofere ceva. Să refuze și să explice că veniturile pe care le au în prezent sunt suficiente și ei își fac datoria, indiferent dacă primesc sau nu ceva. Există foarte mulți medici care își fac datoria, fără să accepte astfel de cadouri. Din păcate, mai avem și cazuri de genul acesta. Eu aștept demisia domnului doctor!”, spune primarul Lugojului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.