Un liceu din Lugoj a dat în judecată Ministerul Educaţiei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ministerul  Educației a fost dat în judecată de către conducerea unei școli  lugojene. Vorbim despre Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu”, a cărui conducere consideră că pierderea titulaturii de “colegiu” a fost un act nedrept și că cei de la minister au schimbat regulile în timpul jocului. Vă reamintim că la finalul lunii septembrie a anului trecut toate cele trei colegii lugojene de pe vremea aceea, Coriolan Brediceanu, Iulia Hasdeu și Valeriu Braniște, și-au pierdut această titulatură ca urmare a rezultatelor slabe ale elevilor la bacalaureat. Doar conducerea celor de la Brediceanu a atacat în instanță hotărârea.

„În primăvara anului 2018, Ministerul a stabilit anumite criterii pe care școlile care voiau să obțină titlurile de colegiu trebuia să le îndeplinească la vremea respectivă. Brediceanu a făcut documentația perfect după acele criterii stabilite inițial de Minister, îndeplinind la vremea respectivă toate criteriile. Apoi evaluarea a fost făcută în vară, după ce Ministerul a schimbat parte din criterii. Noi considerăm că au fost schimbate regulile în timpul jocului și de aceea am dat în judecată, sperăm într-o rezolvare favorabilă. Termenul următor este 6 iunie, când sperăm să fie și termenul final”,

a declarat Aurelian Sima, directorul Liceului Teoretic “Coriolan Brediceanu”.  Directorul liceului lugojean a subliniat că acțiunea pe care a întreprins-o împotriva Ministerului nu este una de orgoliu. Aurelian Sima consideră că școala pe care o conduce merită titlul de “colegiu”, ca dovadă a rezultatelor obținute de elevi și că este singura din Lugoj care are șanse să-și recapete titulatura.

Alina DAMIAN

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.