Activități inedite la Balinț cu ocazia Zilei Europei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Și anul acesta, ca în fiecare an, la Școala Gimnazială Balinț, au avut loc activități deosebit de interesante și creative. Elevilor li s-au prezentat informații legate de UE – deviza, moneda, imnul, țările membre. Fiecare clasă coordonată de învățători și diriginți a descris și înfățișat  o țară membră în Uniunea Europeană. Prezentările au fost creative și variate: costume specifice, postere, steaguri, mâncare tradițională. S-au prezentat: Germania, Ungaria, Italia, Spania, Franța și România.

Elevii din clasele primare au realizat Fluviul Dunărea din hârtie creponată și au parcurs  cu „vapoarele” confecționate de ei cele 10 tări pe care le străbate acesta. La finalul traseului, ajungând în România, elevii care au știut să spună fără greșeală țările prin care au trecut au primit câte un euro de ciocolată  și câte un balon.

Elevii de gimnaziu, coordonați de prof. Dana Petrovici, au redat printr-o piesă de teatru meseriile practicate de locuitorii Europei, au vizionat un film despre profesiile europene, iar la final au servit din bucatele tradiționale ale țărilor membre UE. La activitate au participat și părinți care au apreciat prestația copiilor lor.

„Prin educația nonformală elevii învață mult mai ușor, și cu drag, informațiile legate de Uniunea Europeană. Scopul nostru este modelarea  și orientarea în carieră a elevilor în acord cu principiile și valorile pe care încercăm să le  promovăm, indiferent de contextul în care acestea au loc. Din discuțiile cu Consiliul Elevilor, am dedus că preferă activitățile extracuriculare și tocmai de aceea încercăm să ne adaptăm cerințelor acestora”,

ne-a declarat d-na director Mihaela Kristof.

AL PRESS

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.