Cireşe, la preţ de trufandale. Lugojenii nu se pot apropia

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Prețul cireșelor a explodat anul acesta și tot mai puțini oameni sunt dispuși să cumpere fructele care mai demult erau la îndemâna tuturor. La Lugoj, în această perioadă, prețul unui kg de cireșe costă și 48 de lei. Mult, comparativ cu nivelurile pensiilor și salariilor existente.

Tocmai de aceea comercianții nici nu aduc cantități mari de cireșe, pentru că vor rămâne cu ele în lăzi. Încă nu este sezonul lor și sunt aduse din import. Acesta este motivul pentru care sunt atât de scumpe, spun vânzătorii, care recunosc că oamenii se aproprie mai greu de ele și unii cumpără doar pentru a le gusta.

„Depinde de client, de bugetul fiecăruia. Cumpără și de gust, cumpără și mai multe. Când va veni sezonul nostru atunci vor fi mai mulțumiți și noi și clienții și toată lumea. E sezonul, normal, sezonul spune totul în ceea ce privește prețul cireșelor. Într-adevăr, prețul e mai mare, dar omul dacă vrea să cumpere, cumpără”,

ne-a declarat un comerciant. Prețul piperat al cireșelor a devenit și o țintă a glumelor în mediul online.

„Am de anul trecut cireșe la congelator. Aș putea spune că am bani gheață”, „în ziua de azi să mergi la furat de cireșe e ca și cum ai jefui o bancă” sau „Ana are mere pentru că nu are bani de cireșe”, sunt doar câteva dintre bancurile internauților.

Lăsând însă la o parte gluma, unii oameni nu sunt mulțumiți nici de gustul cireșelor și spun că sub nicio formă nu își merită prețul astronomic.

„Totuși nu au gustul nostru. Ale noastre sunt altfel. Sunt bune, dar nu au gustul nostru de cireșe românești, cum erau cireșele odată. Prețul e foarte mare, dar nu au gust. Nu mă pot apropia încă să cumpăr. Poate dacă mai coboară prețul”,

a precizat un cumpărător.  Alții, mai în vârstă, spun că pensia le este prea mică pentru a-și putea permite „luxul” de a cumpăra un kg de cireșe și că va trebui să-și pună pofta în cui.  În alte zone ale țării prețurile au luat proporții și mai mari. În capitală, se zvonește că prețul unui kg de cireșe depășește 100 de lei. Mai în glumă mai serios, cireșele tind să valoreze greutatea lor în aur.

Alina DAMIAN

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.