Criza de lapte praf pentru sugari, o sursă de stres imens. Ce poți face?

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

De la începutul pandemiei Covid-19 vânzările de lapte praf au crescut exponențial în toate colțurile lumii. Nici România nu a făcut excepție.

Criza de lapte praf pentru sugari, un efect al pandemiei cu coronavirus

Cutiile cu lapte praf din farmacii și supermarketuri au dispărut cam în același ritm cu acela vizibil la produsele dezinfectante și măști.

Trendul de cumpărare în materie de lapte praf  a început să sporească la noi pe la începutul lunii martie 2020 și a atins maximul imediat după momentul în care s-a anunțat instituirea stării de urgență.

Chiar dacă pe parcurs lucrurile s-au mai normalizat, nu putem spune că în prezent părinții pot să găsească în farmacii și la raioanele specializate din supermarket la discreție toate mărcile de lapte praf pe care le caută.

Specialiștii în marketing fac acum eforturi ca să înțeleagă comportamentul cumpărătorilor și să poată planifica ceea ce vor face în continuare producătorii și retailerii, așa încât respectivii să vină în întâmpinarea nevoilor clienților cât mai bine. Inclusiv după ce măsurile de prevenție obligatorii nu mai vor fi în vigoare, iar oamenii se vor relaxa treptat și se vor întoarce pe cât posibil la o viață normală post-pandemie.

Prețurile de vânzare al formulelor pentru sugari ar putea totuși ca să înregistreze anumite fluctuații (în sus) având în vedere stocurile tot mai scăzute de materii prime din industria producerii laptelui praf, combinată cu cererea consumatorilor în continuă creștere. Cumpăratul compulsiv este categoric alimentat de teama că nu se vor mai putea găsi în magazine formulele de lapte praf potrivite pentru bebeluși cu diverse nevoi.

O soluție în pandemie pentru părinții ce își hrănesc sugarii cu lapte praf

După cum se vede, cumpărarea de lapte praf pentru sugari în timpul pandemiei a fost și încă mai este o adevărată provocare, pe care părinții trebuie să o depășească în mod calm și inteligent.

E adevărat, nu există nimic mai înspăimântător pentru o familie în care există un bebeluș ce se hrănește cu lapte praf decât ca părinții să își pună problema că nu vor avea ce să îi dea să mănânce în timpul unei eventuale perioade de carantină obligatorie. Dar asta nu înseamnă ca adulții în cauză să se lase în brațele panicii și să acționeze irațional.

În anul 2020 din fericire se pot găsi soluții pentru ca un sugar alimentat cu o formulă de lapte normal sau special să nu sufere de foame. Una dintre acestea este și aceea de a comanda aceste produse online, din magazinele sigure. Sub nicio formă nu trebuie a se cumpăra de la magazin obscur de pe net sau de la diverse persoane fizice alimente pentru sugari, deoarece există riscul de a se pune în pericol grav sănătatea copilului hrănit cu ele!

Deoarece magazinele online de specialitate, care vând exclusiv lapte praf și alte tipuri de alimente pentru bebeluși, sunt cel mai bun loc de unde se poate cumpăra lapte praf acum, se pot folosi motoarele de căutare pentru a descoperi unde se află site-ul de e-commerce unde există tipul de produs dorit.

Este cea mai sigură variantă, aceasta a unei comenzi online, mai ales dacă te afli în mijlocul unui focar de coronavirus. Chiar dacă nu este foarte înțelept să îți faci provizii imense de lapte praf, pentru acele familii în care sugarii se hrănesc doar cu acest aliment, nu este o idee greșită ca să își facă o aprovizionare pentru două până la patru săptămâni. Astfel, vor avea o plasă de siguranță care le va elimina mult stres inutil. Nimic nu e mai greșit decât a sta într-o stare de încordare permanentă, care poate fi resimțită la cote înalte și de copil, agitându-l fără rost.

Ce faci dacă nu găsești formula de lapte praf cu care este obișnuit copilul tău?

În primul rând, nu intra în panică!

Având în vedere că acum poți să interacționezi cu medicul pediatru inclusiv online, pe Skype, nu doar prin telefon, este înțelept să discuți despre acele formule de lapte praf de înlocuire pe care le poți achiziționa în situația în care nu este disponibilă temporar marca cu care este obișnuit copilul tău.

Doctorul este singurul care îți poate recomanda un lapte praf similar pentru a trece cu bine pentru această perioadă provocatoare pe care o ai de înfruntat ca familie. Evident, cel mai bine este să încerci să rămâi la același tip de lapte (generic). Spre exemplu, dacă foloseai o formulă cu soia, încearcă să achiziționezi o altă formulă tot cu soia.

Ia legătura cu pediatrul și totul va fi bine!

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.