Trăiască 1 Mai, Ziua Internațională a celor care nu muncesc!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Stimați foști tovarăși și prieteni,

În această zi minunată de primăvară este pentru prima dată în istoria recentă când harnicul popor român este obligat să sărbătorească 1 Mai prin nemuncă. Știu că vă este greu, dar fiți tari și suportați cu bărbăție această stare neobișnuită.

Guvernul pe care noi îl înjurăm zilnic că ne ține pe banii lui acasă a trebuit să scoată poliția și armata pe străzi ca să nu dăm năvală și să rupem porțile fabricilor și uzinelor ca să începem munca.

Frații mei, știu că vă vibrează mușchii să desțeleniți ogoarele patriei și vă clocotesc creierii de idei novatoare,  dar păstrați-vă elanul pentru mai târziu.

Munca l-a creat pe om, dar vă spun eu că nici lenea nu a ucis pe nimeni. Vă deplâng nemulțumirea că nu puteți ieși la iarbă verde și vă asigur că sunt alături de voi.

Nu uitați că e mai bine sechestrat decât ventilat, iar ca să vă mai treacă de necaz, încingeți, vitejii mei, grătarele în curți sau pe balcoane, pentru ca mirosul mititeilor să cuprindă tot întinsul patriei.

Nu uitați să vă stropiți din abundență gâtlejurile cu bere, iar nostalgicii vremurilor apuse pot să o pună de o defilare prin ogradă.

Hai la luptea cea mare cu fripturi îmbietoare! Marșuri patriotice de odinioară găsiți pe youtube,  așa că nu mai stați pe gânduri și mărșăluiți sub flamuri imaginare.

Cu stimă, al dumneavoastră nemuncitor,

Dan TIMARU

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.