În cadrul campaniei naţionale Teach Smart 2019-2020, desfăşurată de către ECDL România, parte a Coaliţiei pentru Educaţia Digitală, dintr-un număr de peste 90 de candidaturi naţionale, au fost selectate 5 cadre didactice care nu predau discipline TIC dar care utilizează tehnologia digitală la clasă, aceste cadre didactice fiind considerate modele de bună practică la nivel naţional.
Profesoara Nicoleta Muntean, de la Liceul Tehnologic Valeriu Branişte din Lugoj, este una dintre cele 5 cadre didactice selectate, luna aprilie fiind dedicată muncii şi inovaţiei didactice pe care aceasta o face în cadrul orelor de curs. ECDL România a dedicat o pagină activităţii doamnei profesoare, fiind evidenţiate atât interesul pentru tehnologia digitală, cât, mai ales, modul în care aceasta este integrată, zi de zi, la orele de curs susţinute de către doamna profesoară la disciplinele de specialitate: Alimentaţie Publică şi Turism. https://ecdl.ro/articol/teach-smart-nicoleta-muntean_220.html#page
,,Suntem onoraţi de aprecierea naţională de care se bucură dna profesoară Nicoleta Muntean. Sunt onoraţi că ne este colegă şi că prin efortul său profesional, reuşeşte să ofere elevilor experienţe de învăţare inovative. Da, dumneaei este un exemplu de urmat pentru multe cadre didactice şi credem noi că dumneaei este dovada faptului că la Liceul Tehnologic Valeriu Branişte apropierea de tehnologia digitală nu este doar o poveste de document, este o realitate de zi cu zi. Aş dori să vă reamintesc faptul că doamna Nicoleta Muntean este coordonator în cadrul unui proiect cu finanţare europeană intitulat: Internet of Things for new business, un proiect în care tehnologia digitală şi educaţia pentru afaceri sunt asociate pentru a oferi elevilor şi profesorilor noi oportunităţi de formare. Am mai spus acest lucru: doamna Muntean reuşeşte să muncească atunci când poate alţii decid să ia o pauză, reuşeşte să îşi asume lucruri atunci când poate alţii refuză să şi le asume. Este un câştig pentru şcoala noastră, pentru colectivul de profesori de la Liceul Tehnologic Valeriu Branişte dar şi pentru elevii care beneficiază de experienţa întâlnirii educaţionale cu acest professor”,
ne-a declarat Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic Valeriu Branişte din Lugoj.
„Apreciez încrederea şi curajul conducerii şcolii de a mă propune într-o astfel de competiţie naţională. Familia Branişte este o familie care îşi asumă digitalizarea, cu paşi mărunţi dar siguri, lucru care se observă în dotările din şcoală, în modul în care cei mai mulţi dintre profesorii de la Liceul Tehnologic Valeriu Branişte folosesc, în timpul orelor de curs, tehnologii, medii şi instrumente digitale. De această dată am fost eu, sunt convinsă că în anii următori şi alţi profesori brănişteni vor deveni modele de bună practică naţională pentru că DA, şi NOI PUTEM!” ne-a declarat prof. Nicoleta Muntean.
Teach Smart este o campanile naţională de identificare a acelor cadre didactice care nu predau discipline TIC sau informatică dar care folosesc activ instrumentele tehnologiei digitale, creând context educaţionale de învăţare inovative, actuale şi agreate de către elevi. Campania a urmărit realizarea unei mişcări naţionale de profesori care produc schimbări positive, utilizând mediile digitale.
Reamintim că în anul octombrie 2019, Liceul Tehnologic Valeriu Branişte a fost invitat la Bucureşti, la întâlnirea reunită a Ministerului Educaţiei şi Cercetării, respectiv a Centrului Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic, ca şcoală model de implementare curriculară a conceptului Internet of Things.
Descoperă mai multe la Actualitatea Online
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Lasă un răspuns